SC Asigurarea Romaneasca - ASIROM SA

Extras din referat Cum descarc?

Asigurarea facultativa a cladirilor/apartamentelor
In acest caz, se intocmeste un contract de asigurare, incheiat in baza completarii de catre asigurat a cererii de asigurare care impreuna cu orice alte declaratii facute in scris de Asigurat in legatura cu acest contract fac parte integranta din acesta. Contractul de asigurare cuprinde trei sectiuni, dupa cum urmeaza:
Sectiunea A - asigurarea cladirilor/aprtamentelor
Sectiunea B - asigurarea bunurilor din cladiri/apartamente
Sectiunea C - asigurarea raspunderii civile fata de terti pentru pagube produse la adresa mentionata in Contractul de asigurare.
Asiguratul poate fi: o persoana fizica nominalizata in Contractul de asigurare, care are un interes in legatura cu cladirea/apartamentul sau bunurile asigurate, aflate pe teritoriul Romaniei, si care, in schimbul primei de asigurare platite Asiguratorului, le asigura pentru cazul producerii unui eveniment asigurat in baza Contractului de asigurare incheiat cu Asiguratorul.
Asiguratorul este reprezentzat de persoana juridica S.C. Asigurarea Romaneasca - ASIROM SA, autorizata sa desfasoare activitati de asigurare, care in schimbul primei de asigurare incasata de la Asigurat, isi asuma raspunderea de a acoperi pagubele produse bunurilor asigurate.
In cuprinsul prezentelor conditii de asigurare prin ,,Asigurator" se intelege S.C. Asigurarea Romaneasca - Asirom S.A. sau sucursala ASIROM emitenta a Contractului de asigurare.
Beneficiarul este persoana indreptatita sa primeasca despagubirea in caz de dauna, mentionata in Contractul de asigurare si desemnata de Asigurat.
Pentru asigurarea cladirilor/apartamentelor
In baza conditiilor de asigurare, asiguratorul il despagubeste pe asigurat pentru pagubele cauzate cladirii/apartamentului asigurat al acestuia aflat la adresa mentionata in contractul de asigurare, prin producerea unor riscuri acoperite de prezentele conditii de asigurare si stipulate in contractul de asigurare, cu conditia ca asiguratul sa fi achitat primele de asigurare in conditiile si termenele stabilite.
In sensul prezentelor conditii de asigurare prin cladiri/apartamente se intelege :
-Cladirile avand destintie de locuinta: case, vile, cabane sau alte constructii destinate locuirii permanente sau temporare (case de vacanta), precum si apartamente din blocuri, inclusiv instalatiile fixe aferente cladirilor si altor constructii de incalzire, electrice, sanitare, etc.
-Anexele din locuinta asiguratului cuprinse in cladire, asigurate cu cladirea propriu-zisa cu acordul asiguratorului si cu mentionarea acestora in mod expres in cererea de asigurare;
-Alte constructii (magazie, sopron, garaj, grajd), asigurate cu cladirea propriu-zisa cu acordul asiguratorului si cu mentionarea acestora in mod expres in cererea de asigurare;
Nu se pot asigura:
-Cladirile si alte constructii degradate sau ruinate, care nu mai pot servi pentru locuit si/sau nu mai pot fi folosite potrivit destinatiei lor;
-Constructiiel subterane fara cladiri deasupra lor;
-Constructiile usoare aflate in afara teritoriului construibil al localitatilor si folosite temporar;
-Constructiile care au mai putin de trei pereti care nu fac corp comun cu alti pereti sau constructii;
Pentru asigurarea bunurilor din cladiri apartamente
In baza conditiilor de asigurare, asiguratorul il despagubeste pe asigurat pentru pagubele cauzate bunurile asigurate de al adresa mantionata in contractul de asigurare, prin producerea unor riscuri acoperite de prezentele conditii de asigurare si stipulate in contractul de asigurare, cu conditia ca asiguratul sa fi achitat primele de asigurare in conditiile si termenele stabilite.
Sunt cuprinse in asigurare urmatoarele bunuri:
a) mobilierul, obiectele casnice si alte obiecte din gospodarie;
b) imbracamintea, iclusiv blanurile, lenjeria, saltelele, pernele, incaltamintea si materialele pentru confectionarea acestora;
c) aparatura electronica si electrocasnice;
d) produsele agro alimentare aflate in gospodarie;
e) uneltel agricole si furajele;
f) mijloace de transport, carute, motociclete, scutere, biciclete, mototriciclete, etc;
g) bunuri asigurabile, apartinand altor persoane, daca se afla in folosinta ori pastrarea asiguratului sau a oricarei persoane fizice care, in mod statornic, locuieste impreuna cu asiguratul.


Fisiere in arhiva (1):

  • SC Asigurarea Romaneasca - ASIROM SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!