Riscuri excluse din activitatea de asigurare

Cuprins referat Cum descarc?

1.Aparitia conceptulului de risc 3
1.1 Definitii ale riscului: 3
1.2 Riscul in propria viziune: 3
2. Riscurile excluse din activitatea de asigurare 4
2.1 Printre caracteristicile riscurilor excluse din activitatea de asigurari regasim: 4
2.2 Cauzele riscurilor excluse 5
2.3 Exemple de riscuri neasigurabile: 5
2.4 Implicatiile riscurilor neasigurabile 5
3. Concluzii 6
BIBLIOGRAFIE 7


Extras din referat Cum descarc?

1.Aparitia conceptulului de risc
Putem afirma ca originea cuvantului risc nu este una foarte clara, dar putem face referire la faptul ca in timpul lui Homer, in ,,Carta Picena" aparuta in anul 1193 gasim cuvantul ,,risicu" ce facea referire la pericolele intalnite de personaje, dar fara a fi un termen folosit in comert sau in lumea juridica.
In Franta, in secolul al XVII-lea a aparut denumirea de risc fiind legata de vocabularul maritim, iar mai tarziu in anul 1670 isi face aparitia in domeniul asigurarilor de viata si incendiu.
1.1 Definitii ale riscului:
Regasim astazi in dictionarul englez definitia riscului ca fiind "posibilitatea sau pericolul de a suferi prejudicii sau pierderi" ("danger-the possibility of loss or injury").
Conform autorilor de specialitate "riscul reprezinta un eveniment viitor , incert sau cert, probabil, a carui producere ar putea provoca diferite pierderi materiale sau morale" .
In opinia sociologului german NICKLAS LUHMAN, riscul prezinta o forma extinsa cu ajutorul careia societatea isi poate descrie viitorul si care trebuie diferentiat de pericol.
1.2 Riscul in propria viziune:
Prin risc eu inteleg o inglobare a diferitelor pericole din mediul inconjurator ce pot avea efecte viitoare negative asupra vietii omului dar si asupra altor bunuri, unele dintre acestea neputand fi evitate.
Consider ca, domeniul asigurarilor nu ar putea exista fara fenomenul de aparitie a riscului, deoarece mereu suntem inconjurati de pericole, iar datorita contractului de asigurare beneficiem de protectie si securitate.
2. Riscurile excluse din activitatea de asigurare
Riscurile neasigurabile sau excluse sunt riscurile neacceptate de catre societatile de asigurare, fiind incluse evenimentele a caror probabilitate de manifestare este certa si cat mai aproape de producerea lor, aceste riscuri neputand fi analizate prin intermediul calculului statistic.
De remarcat este faptul ca includerea intr-o anumita categorie a unui risc nu are un caracter permanent, deoarece fiecare societate este libera in a-si grupa riscurile dupa cum considera ca este mai benefic atat pentru asigurati cat si pentru companie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscuri excluse din activitatea de asigurare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. "Asigurari si reasigurari", I. Vacarel si F. Bercea, editura Expert, Bucuresti,2002;
2. Suport de curs "Bazele asigurarilor de bunuri si persoane";
3. https://ro.wikipedia.org/wiki/Risc
4. "Conditiile generale de Asigurare", art.14


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!