Risc si Incertitudine

Cuprins referat Cum descarc?

1. Obiectivul proiectului
2. Risc si incertitudine
3. Raportul dintre risc si individ
4. Concluzii
5. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Obiectivul proiectului
Obiectivul acestui proiect il constituie definirea conceptului de risc si incertitudine, prezentarea unei mici clasificari ale riscurilor, si evidentierea raportului care exista intre risc si individ.
2. Risc si incertitudine
"Riscul si incertitudinea sunt realitati care au insotit societatea umana pe tot parcursul dezvoltarii sale" 
In Dictionarul Webster (editura 1990) riscul este definit ca fiind "posibilitatea unei pierderi sau daune, hazard, pericol, primejdie",iar in " Petit Larousse illustre" (editia 1995) gasim atribuie notiunii de risc doua acceptiuni posibile:"pericol, inconvenient mai mult sau mai putin probabil la care este expus cineva", pe de o parte, iar pe de alta parte "prejudiciu, sinistru eventual pe care o societate de asigurari il acopera".
Micul dictionar enciclopedic al limbii romane (editia 1978) defineste riscul, in aceeasi maniera, ca "pericol, incovenient posibil".
Perceperea riscului , precum si intelegerea dimensiunilor sale, presupune o constentizare a pericolului unei actiuni.
"Riscul este un eveniment incert, dar posibil, originea lui aflandu-se in incertitudine". El apare in activitatile economice, sociale, politice, si respectiv in raporturile dintre oameni sau raportul dintre om si natura. Riscul implica ideia de pierdere potentiala, pierdere provoca de evolutia unor factori, in sens contrar asteptarilor." 
Conform acceptiunilor latine, termenul risc se refera nu numai la sansa de pirdere, ci si la sansa de castig. Cu toate aceste, termenul de risc, tinde sa fie utilizat in limbajul cotidian cu semnificatia de pericolul unei pierderi.
In domeniul asigurarilor, unde se lucreaza in general cu acele riscuri care implica doar posibilitatea unei pierderi, fara nici o probabilitate de castig; riscul este definit "ca abaterea piederii reale de la cea prognozata". 
"Riscul reprezinta conditia de baza a asigurarii; daca nu ar exista riscuri nu ar exista nici asigurari. Riscul apare in asigurari ca un element obligatoriu deoarece:
-este un eveniment viitor, posibil, dar incert, la care sunt supuse bunurile, patrimonial, sanatatea sau viata unei persoane.
-producera lui nu se realizeaza prin fapta intentionata a asiguratorului.
-fara acest element nu poate exista un raport de asigurare valabil." 
Cea mai importanta clasificare a riscurilor este cea care le imparte in riscuri pure (evenimente care pot avea drept rezultat doar o pierdere), si riscuri speculative (evenimente care pot genera o pierdere sau un castig).


Fisiere in arhiva (1):

  • Risc si Incertitudine.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!