Reglementarea Activitatii Asiguratorilor si Intermediarilor din Asigurari

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
Capitolul 1 : Activitatea asiguratorilor 3
1.1. Asigurarea 3
1.2. Elementele Asigurarilor 4
Capitolul 2. Reasigurarea 7
2.1. Conceptul de reasigurare 7
2.2. Evolutia reasigurarilor 8
Capitolul 3. Intermediarii in asigurari 9
Concluzii 11
Bibliografie 12


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1 : Activitatea asiguratorilor
1.1. Asigurarea
Asigurarile s-au dezvoltat din nevoia de protectie a omului si a bunurilor sale , impotriva manifestarilor distructive ale naturii , accidentelor si bolilor, din nevoia de asigurare a traiului in cazul pierderii sau reducerii capacitatii de munca in urma accidentelor, bolilor , sau atingerii unei anumite varste.
Evoluarea societatii semnifica efortul oamenilor de a gasi solutii sau de a incerca sa rezolve aceste probleme.
Desi oamenii au obtinut mari succese in lupta cu fortele naturii, ei sunt inca neputinciosi in fata unor calamitati ale naturii cum sunt : furtunile, uraganele, trasnetele, cutremurele , eruptiile vulcanice, alunecarile si scufundarile de teren, ploile torentiale , seceta, grindina, avalansele de zapada, bolile, etc. Impotriva acestor fenomene stiinta nu a gasit inca mijloace tehnice suficiente de lupta, de aceea ele aduc inca societatii mari prejudicii. 
De aceea, pentru ducerea luptei impotriva manifestarilor distructive ale naturii, accidentelor, bolilor, s-a ivit necesitatea folosirii unor procedee mai convenabile si mai eficiente, si anume trecerea riscurilor in anumite conditii asupra unor societati specializate in domeniul asigurarilor si reasigurarilor.
Straduinta impotriva manifestarilor distructive ale naturii si accidentelor pentru asigurarea desfasurarii normale a activitatii economice si sociale pretinde realizarea unor fonduri de rezerva si de asigurare.
Realizarea fondurilor de rezerva si de asigurare este impusa de cerintele prevenirii si inlaturarii consecintelor negative ale calamitatilor naturii, ale accidentelor, ale bolilor.
Fondul de asigurare ajuta la refacerea bunurilor avariate sau distruse intr-o anumita masura la cresterea activitatii economice. Fondurile de rezerva si de asigurare au putut fi realizate numai atunci cand factorii si relatiile de productie si productia de marfuri s-au dezvoltat in asa masura incat au facut posibila acumularea de rezerve.
1.2. Elementele Asigurarilor
Actele normative care reglementeaza asigurarile cuprind notiuni , termeni si elemente specifice care se utilizeaza in teoria si practica asigurarilor, cum sunt urmatoarele: partile care intervin in raporturile juridice de asigurare, adica asiguratorul, asiguratul, contractantul , beneficiarul asigurarii, tertul pagubit si brokerul de asigurare.
Elementele Asigurarilor
Asiguratorul este persoana juridica romana sau straina, societate de asigurari autorizata ori societate mutuala autorizata de Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor care in schimbul primei de asigurare incasata de la asigurati, se obliga sa plateasca acestora despagubirea ce li se cuvine, in caz de distrugere sau avarie a bunurilor asigurate, ca urmare a calamitatilor naturii sau a accidentelor , sa plateasca suma asigurata la survenirea unei intamplari in viata persoanelor asigurate sau sa plateasca despagubirea pentru prejudiciul produs de asigurat unei terte persoane , potrivit normelor de asigurare.
Asiguratorul trebuie sa determine corect angajamentele luate fata de asigurati si sa calculeze exact nivelul rezervelor ce trebuie realizate, cu care sa fie protejate interesele asiguratilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reglementarea Activitatii Asiguratorilor si Intermediarilor din Asigurari.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!