Ramurile Asistentei Sociale

Extras din referat Cum descarc?

Asistenta Sociala moderna exista doua sectoare principale si anume Asistenta Sociala individualizata si Asistenta Sociala a colectivitatii.
Asistenta Sociala individualitatii s-a impartit in secolul al XX - lea in grupe de probleme: asistenta familiei cu preocuparea principala de a contribui la reconstituirea familiilor dependente, indiferent de cauza care aprovocat aceasta dependenta; asistenta infantila - se ocupa cu asistarea copiilor abandonati, a copiilor orfani, a copiilor handicapati si a copiilor cu tulburari de comportament; serviciul social de spital care se integreaza in ramura Asistentei Sociale individuale, deoarece intreprinde actiuni socio - medicale legate direct numai de bolnavi pe perioada spitalizarii.
Tehnica Asistentei Sociale individualizate
La fel ca princiaiile generale de munca au fost stabilite de Mary E. Richmond in anul 1917 cand scrie si tratatul ,,Social Diagnosis". Baza Asistentei Sociale individualizate o constituie tehnica muncii de caz, prin aceasta se urmareste cunoasterea problemelor specifice fiecarui caz cu care lucreaza, in scopul cunoasterii cauzelor care au contribuit la aparitia problemelor de dependenta sociala.
In aceasta tehnica se deosebesc trei faze si anume:
- investigatia sociala reprezinta strangerea informatiilor, studiul si analiza acestora in vederea stabilirii diagnosticului social. Cu cat banca de informatii este mai compleca, cu atat diagnosticul socialva fi mai corect stabilit. Informatiile trebuie sa constituie un sistem cat mai complet care sa se refere la familia dependentului, la mentalitatea si caracterul acestiua, atitudinea sa fata de familia si mediul social in care traieste, fata de prieteni si vecini, fata de Biserica, fata de


Fisiere in arhiva (1):

  • Ramurile Asistentei Sociale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!