Principalii parteneri implicati in relatia de asigurare

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 2
Capitolul 1:Asigurarile 3
1.1.Definirea conceptului de asigurare 3
1.2.Elementele tehnice ale asigurarilor 4
Capitolul 2.Contractul de asigurare 6
2.2.Conditiile in care se intocmeste contractul de asigurare 6
2.2. Trasaturile contractului de asigurare 8
2.3.Modul in care se inceteaza contractul de asigurare 10
Capitolul 3. Principalii parteneri implicati in relatia de asigurare 11
3.1.Managementul in asigurari 11
3.2.Parteneri implicati in relatia de asigurare 14
Concluzii 18
Bibliografie 19


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Ce este asigurarea?Aceasta intrebare a fost pusa de foarte multi cercetatori, deoarece in urma unor evenimente cu efect devastator oamenii gaseau atat puterea necesara de a ,,repara" ce a fost afectat cat si de a cauta forme de protectie preventive.
,,New York-ul nu este opera oamenilor, ci a asiguratorilor; fara asigurari, n-ar exista zgarie nori, deoarece niciun muncitor nu ar accepta sa lucreze la asemenea inaltime, riscand sa faca un plonjon mortal si sa-si lase familia in mizerie; fara asigurari, niciun capitalist nu ar investi milioane pentru a construi astfel de cladiri pe care un singur muc de tigara le-ar putea transforma in scrum; fara asigurari nimeni n-ar circula cu automobilul pe strazi" 
Pentru unii oameni activitatea de asigurare reprezinta o complexa problema pe care o inteleg partial, dar nu o pot explica.Au existat foarte multe puncte de vedere, fiecare savant venind cu propria definitie.
Capitolul 1:Asigurarile
1.1.Definirea conceptului de asigurare
Unii specialisti au fost de parere ca asigurarea cuprinde relatii economice ce contin toate formele si metodele de formare a fondurilor banesti in vederea recuperarii unor eventuale daune in urma unor evenimente diverse.
Prima notiune in ceea ce priveste asigurarea si baza celorlalte notiuni a fost formulata de catre V.K. Raiher.In opinia lui, asigurarea reprezinta organizarea de fonduri banesti in general centralizate folosind contul altor mijloace descentralizate;cu ajutorul alocatiilor facute de catre participanti.
Mai tarziu au aparut diferite opinii ale economistilor care au completat teoria initiala.L.A. Motilov afirma ca: ,,Asigurarea de stat reprezinta o totalitate de relatii economice si financiare, prin intermediul carora se redistribuie o parte din venitul national in interesele intaririi economiei productiei obstesti si bunastarii salariatilor pe calea unei metode deosebite de creare a fondului de asigurare din contul depunerilor banesti efectuate de intreprinderi si organizatii si, de asemenea, de populatie, pentru folosirea lor strict dupa destinatie -  despagubirea pierderilor participantilor la crearea fondului survenite de pe urma calamitatilor naturale, accidentelor etc. si acordarea ajutorului suplimentar cetatenilor (membrilor familiilor lor), in cazul survenirii unor evenimente legate de viata si sanatatea acestora"..
Savantii romani au oferit o definitie proprie conceptului de asigurare:" ,,Asigurarea exprima relatii de distribuire si redistribuire a produsului intern brut, relatii care apar in procesul constituirii si utilizarii fondului de asigurare in vederea desfasurarii neintrerupte a activitatii economice, pastrarii integritatii bunurilor asigurate, protejarii persoanelor fizice impotriva anumitor evenimente care le-ar putea afecta viata ori integritatea corporala, precum si onorarii obligatiilor de raspundere civila ce revin persoanelor fizice si juridice fata de terti". 
Legea Federatiei Ruse a oferit o alta definitie notiunii de asigurare la 27 noiembrie 1992 in articolul 2: ,,Prin asigurare se intelege o totalitate de relatii, menite sa apere interesele patrimoniale ale persoanelor fizice si juridice in cazul producerii unor evenimente (cazurilor asigurate) din contul fondurilor banesti create din depunerile de asigurare (primele de asigurare) efectuate de ele" .
Eu consider ca asigurarea nu se compara cu strutul care pune capul sub nisip si considera ca e protejat, fara sa se gandeasca la posibilele pericole, ci fuctioneaza ca o "roata de rezerva", asiguratul plateste o prima in schimbul careia va fi despagubit in momentul in care se produce riscul specificat in polita de asigurare.Asiguratul transfera riscul unei societati de asigurare ce ii confera Securitate financiara.In aceasta situatie este redusa incertitudinea si suma mica platita de asigurat pentru o polita de asigurare poate acoperi pagube viitoare cu impact financiar puternic , dar posibil de acoperit de catre societatea de asigurare prin acumularea primelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Principalii parteneri implicati in relatia de asigurare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Iulian Vacarel si Florian Bercea, Asigurari si Reasigurari, Editura Expert, Bucuresti, 1993;
O.,Oct.,M.,Gh.,Contractul de asigurare, Editura Junimea, Iasi, 1982;
Legea privind constituirea, organizarea si functionarea societatilor comerciale in domeniul asigurarilor, nr. 47 din 16 iulie 1991, publicata in Monitorul Oficial nr.151, partea 1, din 19 iulie 1991;


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!