Particularitatile Functiilor Managementului in Asigurari

Extras din referat Cum descarc?

Managementul este procesul care, prin directionarea activitatilor altor persoane, duce la atingerea obiectivelor stabilite de o organizatie. Un proces de management eficient implica indeplinirea mai multor functii, care, in cazul unei societatii de asigurari, sunt:
- Planificarea - stabilirea obiectivelor ce trebuie indeplinite si gasirea celor mai eficiente cai de realizare a acestora;
- Organizarea - divizarea muncii in sarcini executabile;
- Gestionarea resurselor umane - localizarea si selectarea persoanelor calificate pentru a indeplini anumite sarcini;
- Conducerea - armonizarea activitatilor astfel incat sa se ajunga la rezultatele dorite;
- Controlul - monitorizarea rezultatelor si revizuirea acestora pentru a atinge obiectivele planificate;
La baza functiilor managementului stau trei elemente de baza: ideile, lucrurile si oamenii. Planificarea se ocupa de idei, organizarea se ocupa de lucruri, iar gestionarea resurselor umane, conducerea si controlul se ocupa de oameni. Productia de asigurari este o afacere orientata catre oameni; in consecinta, ultimele trei activitati sunt foarte importante pentru managementul unei societati de asigurari. Totusi, conducerea unei astfel de societati trebuie sa depuna eforturi in sensul mentinerii unei balante echitabile intre cele cinci functii ale managementului, astfel incat sa se asigure succesul societatii de piata.
Planificarea
Activitatea de planificare desfasurata intr-o societate de asigurari implica, de obicei, urmatoarele:
- stabilirea misiunii si scopului societatii; 
- stabilirea strategiei generale a societatii;
- stabilirea obiectivelor pe termen lung;
- stabilirea obiectivelor pe termen scurt;
- stabilirea bugetelor si a modului de alocare a resurselor;
- stabilirea politicii de firma pe fiecare domeniu specific;
- stabilirea procedurilor si instructiunilor de indeplinire a sarcinilor.
Multi manageri sau agenti considera ca pentru a avea succes pe piata este suficienta capacitatea de a vinde produse de asigurare. Fara indoiala ca un talent innascut pentru vanzare este un punct castigat, dar modul in care se foloseste si canalizeaza acest talent trebuie planificat cu atentie.
Pentru o expansiune continua si profitabila a societatii de piata, trebuie sa fie luata in considerare planificarea si coordonarea eficienta a tuturor activitatilor de asigurare.
Planificarea efectiva presupune identificarea resurselor de care societatea dispune, precum si a relatiilor dintre societate si mediul in care actioneaza.
In prezent, societatile de asigurari se confrunta cu problema schimbarii rapide a conditiilor de mediu. Din acest punct de vedere, o planificare eficienta este esentiala pentru supravietuirea pe piata si constituie, in acelasi timp, o garantie a succesului viitor al societatii.
Uneori planurile devin perimate si trebuie actualizate in functie de noile conditii, dar acest lucru nu inseamna ca planificarea nu este necesara. Desi planificarea nu are ca rezultat previzionarea exacta a viitorului sau prevenirea tuturor greselilor, ea va minimiza numarul situatiilor in care societatea este luata prin surprindere si va ajuta la revizuirea obiectivelor de la o perioada la alta. Daca in cadrul unei societati se realizeaza o planificare bine fundamentata, beneficiile rezultate vor depasi cu mult costurile aferente acesteia. In acest proces trebuie sa se implice intreaga organizatie, si nu doar managerii acesteia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitatile Functiilor Managementului in Asigurari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!