Particularitati ale Asigurarilor de Bunuri prin Prisma Elementelor Tehnice

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I Caracteristici ale asigurarilor de bunuri . 3 
CAPITOLUL II Elementele tehnice pentru asigurarile de bunuri . 4 
Concluzii . . 12 
Bibliografie . 13 
ANEXE


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
Caracteristici ale asigurarilor de bunuri 
Asigurarile de bunuri constituie acea ramura a asigurarilor care are drept caracteristica de baza faptul ca asiguratorul isi asuma obligatia de a plati asiguratului sau beneficiarului contractului o despagubire , in cazul producerii riscului asigurat care a determinat o paguba partiala sau totala la bunul asigurat.
Asigurarile de bunuri acopera cheltuielile financiare pentru repararea sau inlocuirea bunurilor afectate de producerea riscurilor asigurate permitand astfel protejarea bunurilor din proprietatea asiguratului precum si a veniturilor sale viitoare. In acest context, importanta asigurarilor de bunuri apare ca evidenta, deoarece prin acestea se realizeaza atat protectia bunurilor aflate in proprietate individuala ,dar si posibilitatea reluarii proceselor economice si sociale ale entitatilor al caror patrimoniu a fost afectat de producerea riscurilor.
Dezvoltarea activitatilor productive, amplificarea si modernizarea transporturilor, aparitia unor noi domenii de activitate au condus la cresterea valorica , numerica si la diversificarea bunurilor asigurabile. Pe de alta parte , se constata amplificarea si diversificarea expunerilor la daune precum si cresterea volumului pagubelor , datorita cresterii valorilor bunurilor asigurabile , concentrarii utilajelor si instalatiilor in spatii restranse , cresterii si diversificarii mijloacelor de transport etc. Desi, in pararel, s-au perfectionat si amplificat mijloacele de prevenire si limitare a consecintelor evenimentelor cauzatoare de pagube , acestea nu pot fi total evitate , ceea ce argumenteaza necesitatea practicarii asigurarilor de bunuri .
CAPITOLUL II
Elementele tehnice pentru asigurarile de bunuri 
In cazul asigurarii de bunuri, societatea de asigurari se obliga ca la producerea riscului asigurat sa plateasca asiguratului sau beneficiarului asigurarii, o despagubire. Astfel, contractul de asigurare de bunuri este un contract de despagubire, avand deci la baza principiul despagubirii - un principiu fundamental al asigurarii. Dovada incheierii contractului de asigurare rezulta din: 
o emiterea si transmiterea unui document de asigurare (polita); 
o emiterea si transmiterea unei cereri de plata a primei de asigurare; 
o inscrisul prin care se manifesta vointa asiguratorului de a incheia contractul. 
Asiguratorul este persoana juridica care se obliga sa plateasca asiguratului o anumita suma de bani la producerea evenimentului prevazut ca risc asigurat in contractul de asigurare. 
Asiguratul este persoana fizica sau juridica ce are un interes patrimonial fata de bunul asigurat si care, prin intermediul contractului de asigurare, cedeaza riscul asiguratorului.Asiguratii pot fi persoane fizice si juridice, cu domiciliul , sediul sau resedinta in Romania. Astfel s-a largit , incepand cu 1991, sfera de cuprindere a acestor asigurari, dandu-se posibilitatea si entitatilor economice proprietate de stat si institutiilor publice sa-si protejeze bunurile prin asigurare. 
Obiectul asigurarii il reprezinta bunurile mentionate in contractul de asigurare, fie prin determinarea lor individuala, fie prin indicarea unui grup de bunuri (este cazul asigurarii complexe a gospodariilor populatiei). Astfel pot fi asigurate: 
o bunurile care apartin persoanelor fizice sau juridice; 
o bunurile primite in folosinta sau aflate spre pastrare, reparare, vanzare sau expuse in muzee si expozitii; 
o bunurile sau activele ce fac obiectul unor contracte de concesionare, inchiriere sau locatie de gestiune, leasing.


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitati ale Asigurarilor de Bunuri prin Prisma Elementelor Tehnice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Alexandru, F., Armeanu, D., Asigurari de bunuri si persoane, Editura Economica, Bucuresti, 2002
2. Lungu,C. ,N. ,,Asigurari de bunuri'', Editura Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza''
http://www.id-hyperion.ro/cursuri/cig_fb/ASIGURARI%20COMERCIALE.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!