Lloyd de la tradiție la prezent

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 3
1. Piata Lloyd's 4
1.1. Scurt istoric 4
1.2. Desfasurarea activitatii pe piata Lloyd's 6
2. Evolutia pietei Lloyd's 8
Bibliografie 10


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Lumea in care traim este dominata de o multitudine de riscuri, iar noi nu suntem capabili sa controlam tot ceea ce exista in jur. Riscul este parte a vietii de zi cu zi, iar catastrofele naturale, bolile, accidentele sunt evenimente ce se produc in anumite momente, motiv pentru care de cele mai multe ori este necesar sa transferam aceste riscuri unor intreprinderi specializate in acest domeniu. Astfel, din aceste motive au luat nastere asigurarile tocmai pentru a satisfice nevoile oamenilor de protectie impotriva evenimentelor neprevazute.
Piata Lloyd's reprezinta inimia pietei de asigurari din Londra. Aceasta este considerata una dintre cele mai importante piete de asigurari din intreaga lume, unde se incheie numeroase tranzactii de asigurari si reasigurari, tranzactii care produc anual miliarde de dolari. In cadrul acestei companii nu se preiau riscuri in asigurare deoarece acest lucru este realizat de persoanele fizice si juridice care sunt membrii ai acesteia. Altfel spus, in aceasta companie predomina mutualitatea asigurarilor, fiind totodata si cea care face posibila desfasurarea in bune conditii a operatiunilor, proces care este opus fata de cel existent in cadrul societatilor de asigurare obisnuite.
Lloyd's reprezinta o piata a asigurarilor, aceasta nefiind o societate propriu-zisa de asigurari. Aceasta inglobeaza un grup de subscriitori, fiecare dintre acestia avand propriile sale conditii pentru acceptarea cererilor de asigurare. 
1. Piata Lloyd's
Conform literaturii de specialitate in ceea ce priveste asigurarile la nivel international asociatia engleza Lloyd's s-a afirmat semnificativ, motiv pentru care astazi este considerata cea mai importanta piata internationala pentru sistemul de asigurari, cat si unul dintre cele mai mari centre informationale referitoare la comert si navigatie maritima.
In figura urmatoare se evidentiaza prezentarea schematica a pietei asigurarilor:
Figura nr. 1.2.1. Prezentarea pietei asigurarilor
1.1. Scurt istoric
Corporatia Lloyd's a luat nastere la finele secolului al XVII-lea moment in care cafenelele au devenit o componenta importanta pentru peisajul monden. Mai exact, in anul 1688 cafeneaua situata in Lodra pe Tower Street al carui proprietar era Edward Lloyd a devenit locul unde englezii care efectuau comert, intocmeau asigurarile maritime si stabileau afacerile viitoare. Aceasta cafenea a devenit unul dintre localurile cele mai populare din zona pentru cei care detineau nave, pentru negustori, dar si pentru capitanii de nave fiind considerat o sursa esentiala de informatii. Localul era locul unde se intalneau proprietarii pentru a-si asigura navele, dar si cei care doreau sa efectueze subscrierea riscurilor aferente. Succesul acestui local a fost amplificat de faptul ca Lloyd's a prezentat numai informatii reale, nu a promovat barfele care erau caracteristice in acea perioada, motiv pentru care clientii se opreau aici pentru a auzi informatii despre viteza vantului pe mare la acel moment, despre furtuni, naufragii, despre pretul pentru transport, cat si despre marfa care mai este disponibila pentru a fi transportata ulterior. Tinand cont de cele specificate aceasta cafenea a reusit sa se transforme intr-un mic centru de referinta unde puteau sa se obtina informatii plauzibile, iar ulterior, a devenit o piata a transporturilor maritime si a asigurarile care faceau referire la comertul pe mare.
Proprietarul cafenelei a constientizat ce importanta avea activitatile ce erau intreprinse aici, motiv pentru care, in scopul pastrarii clientilor si atragerea altora noi s-a straduit sa le ofere sprijin prin oferirea unui loc pentru discutii, realizarea unei tribune de unde se efectua anunturile importante pentru cei prezenti si dotarea cafenelei cu o tabla pe care erau notate date necesare cu privire la nave, marfuri si transporturi ce trebuiau efectuate. In anul 1734 ia nastere o publicatie saptamanala ce era intitulata Lloyd's List, ulterior, in anul 1740 aceasta era tiparita de doua ori pe saptamana deoarece cuprindea informatii cu privire la preturi, transporturi, cat si miscarea navelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Lloyd de la traditie la prezent.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Stefan, C.,, Enache, S., "Asigurari si Reasigurari in afacerile economice", Editura Independenta Economica, Braila, 2002;
2. Vacarel, I., Bercea, F., Asigurari si reasigurari, editia a-II-a, Editura Epert, Bucuresti, 1998;
3. www.lloyds.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!