Leasing Imobiliar

Cuprins referat Cum descarc?

I. Introducere
II. Ce este Leasing-ul?
III. Cum a aparut Leasing-ul?
IV. Particularitati ale Leasing-ulului
V. Rolul Leasing-ulului in politicile economice
VI. Cum functioneaza Leasing-ul?
VII. Etapele Contractului
VIII. Concluzii


Extras din referat Cum descarc?

I. Introducere
Aparute ca satisfacere a unei necesitati aparute in economia reala, Operatiunile de Leasing aduc elemente cu totul noi in Dreptul Afacerilor. Referatul de fata se vrea doar o prezentare a leasing-ului mobiliar, fara a-si propune sa intre prea adanc in probleme de natura juridica. Aceasta deorece consider ca foarte multe dintre problemele gasite in lucrarile de specialitate, desi clare in partea lor practica comporta interpretari complexe pentru care o calificare profesionala deosebita este necesara. 
II. Ce este Leasing-ul?
Leasingul este in primul rand o tehnica de finantare. El raspunde altfel dinasmului economiilor moderne, si se potriveste cel mai bine companiilor in dezvoltare , sau celor care isi propun o crestere a performantelor bazata pe investitii in modernizare a echipamentelor.
Avantajele Leasing-ului sunt in principal faptul ca nu este nevoie de gajuri din partea beneficiarului si ca acesta nu suporta nici o parte din investitia initiala.
Din punct de vedere economic
Leasing-ul este o operatiune de finantare in care finantatorul asigurafondurile necesare pentru toata investitia initiala
Din punct de vedere juridic
Leasing-ul este un contract complex de obtinere si folosire a unui lucru fara a plati pretul la inceput.
Ce se intampla la terminarea contractului?
Beneficiarul are posibilitatea saopteze - poate sa cumpere la un pret rezidual, poate sa opteze pentru o prelungire a contractului, poate decice pentru o terminare a acestuia.
Ce apare nou?
In primul rand dezmembrarea dreptului de proprietate, exploatarea distinca a atributelor acestuia. Acest lucru da nastere la o serie intreaga de probleme practice si teoretice. Desi cele practice se rezolva relativ fara probleme intr-o economie functionala, cu companii serioase, beneficiind bineinteles si de clauze contractuale "beton" cat si de experienta in domeniu, problemele teoretice sunt dezbatute in si inafara instantelor.
III. Cum a aparut Leasing-ul?
Prima forma in care a aparut a fost Lease-back-ul, dovada cea mai simpla de adus in sustinerea idee ca leasing-ul este o operatiune de finantare. Locul de aparitie este Statele Unite, iar primii sustinatori, ca si in prezent au fost Bancile, ele fiind direct interesate in domeniu. Sunt doua forme in care acestea pot participa: prima, prin intermediul societatilor specializate (administrate tot de banci) si a doua insasi bancile, unde legislatie permite acest lucru in baza unei autorizatii speciale.
Europa, pusa fata in fata cu aparitia a ceva nou in materie de finantare a investitiilor, noutate care nu se incadra in canoane, a trebuit sa raspunda provocarii si de a-si clarifica abordarea in sensul ca teoria este o sintetizare a realitatii, relatia nefiind in nici un caz inversa.
IV. Particularitati ale Leasing-ulului
Cheia este transferul catre Utilizator-beneficiar a tuturor responsabilitatilor si rscurilor; astfel se creeaza drepturile reale la utilizator
De altfel Ordonanata 51/97 sugereaza acest lucru foarte clar prin sinntagma "folosinta si posesie", desi nu este foarte clar ce sens juridic are cuvantul "posesie"
Leasing-ul este un contract specific. Nu are legatura cu inchirierea din cauza optiunii de cumparare de la terminarea contractului si mai mult decat atat din cauza unor drepturi de preemptiune in timpul desfasurarii contractului, dupa cum vom vedea.
Cu atat mai putin poate fi asociat cu o vanzare cu termen deoarece platile facute nu se restituie in cazul in care contractul nu se duce pana la capat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Leasing Imobiliar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!