ING Asigurări de Viață pe exemplu

Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentare generala
1.1. ING la nivel mondial
ING Group este o institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari. Cu un personal de peste 120.000 de angajati, grupul deserveste o gama foarte variata de clienti: indivizi sau familii, mici afaceri sau mari corporatii, institutii sau guverne. Luand in considerare capitalizarea de piata, ING se numara printre cele mai puternice 20 de institutii financiare din lume si printre primele 10 din Europa.
Top 20 global financial institutions 
Istoria ING incepe la jumatatea secolului trecut, cand asigurarile si operatiunile bancare au jucat un rol important in dezvoltarea sectorului financiar din Olanda.
Grupul a fost creat in 1991 prin fuziunea celei mai mari companii de asigurari olandeze, Nationale Nederlanden, cu una dintre cele mai mari banci comerciale olandeze, NMB Postbank Group, compania care a rezultat fiind numita Internationale Nederlanden Group, pe scurt I-N-G. Formarea ING Group a fost rezultatul primei fuziuni depline din Europa intre o banca si o companie de asigurari. Ulterior, compania si-a schimbat numele, devenind ING Group N.V.
Din 1991, ING a evoluat de la stadiul de companie olandeza cu cateva activitati internationale la cel de companie multinationala de origine olandeza. 
Acest lucru a fost realizat nu doar printr-o crestere organica, dar si prin numeroase achizitii importante, prima dintre acestea avand loc in 1995, cand ING a preluat Barings Bank. Aceasta achizitie a dus la recunoasterea brandului ING in toata lumea si a intarit prezenta diviziei de servicii bancare corporative pe pietele emergente.
De-a lungul anilor, ING s-a transformat intr-o companie internationala, cu o mare capacitate de adaptare la pietele in care functioneaza. ING va continua acest drum, furnizand servicii excelente prin intermediul diviziilor existente dar si concentrandu-se asupra unor noi domenii de activitate.
ING Group este o companie orientata catre client, avand o organizare clara si o strategie bazata pe managementul valorii. ING detine o pozitie puternica pe pietele mature, acolo unde se doreste generarea cresterii prin aplicarea corecta a principiilor sale de business (satisfacerea clientului, controlul costurilor si managementul riscului).
Misiunea ING este: "implementarea unui standard pentru a ajuta clientii sa-si administreze viitorul financiar".
ING are conducerea structurata pe doua nivele, respectiv conducerea executiva (comitetul executiv) si conducerea de supraveghere (comitetul de supraveghere). In opinia ING aceasta structura pe doua nivele este cea mai eficienta in a asigura un control cat mai corespunzator.
Comitetul executiv este responsabil cu administrarea activitatii de zi cu zi si a strategiei pe termen lung.
Comitetul de sepraveghere este responsabil cu supravegherea si controlul performantelor legate de management, precum si cu asitenta acordata pe astfel de probleme consiliului executiv.
In 2004 ING a introdus o noua structura constituita pe sase linii de activitati. O clara concentrare a clientului si o puternica logica de afaceri sunt elementele cheie in aceasta structura.
ING Group desfasoara operatiuni de asigurari si alte activitati importante in mai multe tari din Europa, America de Nord si de Sud si regiunea Asia-Pacific.


Fisiere in arhiva (1):

  • ING Asigurari de Viata pe Exemplu.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!