Imbatranirea Globala

Extras din referat Cum descarc?

Imbatranirea populatiei - procesul prin care persoanele mai in varsta devine o proportie mai mare din totalul populatiei - a fost unul dintre evenimentele cele mai distinctive demografice a secolului XX. Cu siguranta va ramane important pe parcursul secolului XXI. Initial, experimentate de catre tarile mai dezvoltate, procesul a devenit de asemenea cunoscut in mare parte si tarilor in curs de dezvoltare. In viitorul apropiat, aproape toate tarile se vor confrunta cu imbatranirea populatiei, desi la diferitele nivele de intensitate si in diferite perioade de timp. 
Schimbare in structura de varsta asociate cu imbatranirea populatiei are un impact profund pe o gama larga in conditiile economice, politice si sociale. De exemplu, preocuparile sunt in crestere privind viabilitatea pe termen lung a sistemelor sociale intre generatii, care sunt esentiale pentru bunastarea atat generatiilor mai invarsta cat si generatiilor mai tinere (Cliquet si Nizamuddin, 1999). Acest lucru este valabil in cazul in care diminuarea membrilor familiei cat si rolurile femeii, care sunt in mod traditional de a ingriji familia, la angajarea in afara casei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Imbatranirea Globala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!