Diferentierea dintre Asigurarea Medicala Pentru Calatorii in Strainatate si Cardul de Sanatate

Cuprins referat Cum descarc?

Cap. 1 Asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate la compania Astra Asigurari 3
1.1. Despre ASTRA ASIGURARI 3
1.2. Asigurarile medicale de calatorie la Astra Asigurari 4
Cap. 2 Cardul European de asigurari sociale de sanatate 8
2.1. Obtinerea si utilizarea CEASS - Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate 8
2.2. EHIC - European Health Insurance Card 9
2.3. Beneficii concrete si sfaturi de utilizare 9
2.4. Mentiuni speciale 11
Cap 3. Studiu de caz: Diferentierea dintre asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate si Cardul European de Asigurari de Sanatate 13
3.1. Cardul European de Asigurari de Sanatate sau Asigurarea Medicala Privata de Calatorie in Strainatate 13
3.2. Cardul European de Sanatate nu inlocuieste asigurarile medicale 15
3.3. UNSAR si UNSICAR recomanda asigurarile medicale 16
BIBLIOGRAFIE 18


Extras din referat Cum descarc?

Cap 1. Asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate la compania
Astra Asigurari
1.1. Despre ASTRA ASIGURARI
Compania ASTRA Asigurari a intrat pe piata asigurarilor ca jucator puternic si stabil inca din anul 1991, cand s-a desprins din fosta companie de stat ADAS, beneficiind astfel de o vasta experinta pe piata nationala si internationala a asigurarilor si devenind a doua companie de asigurari privata din Romania.
ASTRA Asigurari este o companie puternica, stabila, lider de piata la asigurari maritime si de aviatie, jucator de traditie pe segmentul RCA, asigurator de marca la asigurari generale. Compania a devenit lider de piata la asigurari property incepand cu iunie 2009.
ASTRA Asigurari se numara intre companiile cele mai capitalizate din piata autohtona a asigurarilor, avand un capital social cu o valoare de 55 milioane de EURO. Cu o retea ce numara peste 250 de sedii dispuse in toata tara, ASTRA Asigurari ofera clientilor sai o acoperire teritoriala completa si asistenta de proximitate. In ultima perioada, ASTRA Asigurari a implementat strategii noi de vanzare si de produs avand ca principale atuuri modernizarea si flexibilitatea celor peste 60 de tipuri de asigurari generale, de viata si de sanatate din portofoliu, precum si apropierea de asiguratii sai.
Compania este membru fondator al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor. In Romania acest sistem va deveni operational incepand cu data de 1 ianuarie 2010. Politele obligatorii care vor fi emise de PAID sunt menite sa asigure locuintele din Romania impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, conform legislatiei in vigoare.
ASTRA Asigurari detine o participatie de 15% din pachetul de actiuni al PAID, domnul Radu Mustatea, Presedinte Directorat in ASTRA fiind reprezentantul Grupului de Initiativa privind constituirea PAID si Vicepresedintele organizatiei.
1.2. Asigurarile medicale de calatorie la Astra Asigurari
In cazul acestei polite, asiguratorul plateste cheltuielile medicale sau de repatriere ca urmare a accidentarii imbolnavirii sau decesului asiguratului in timpul deplasarii in strainatate.
Contractul de asigurare se incheie inainte ca asiguratul sa paraseasca tara, iar prima de asigurare trebuie platita integral, dupa care se va emite polita de asigurare. Asigurarea medicala poate fi incheiata de persoanele fizice sau juridice cu domiciliul in Romania.
Cheltuieliile in cazul unui eveniment nefericit pot fi foarte mari in cazul in care pacientul nu are asigurare medicala. Aceasta polita acopera accidentele, imbolnavirile si in majoritatea cazurilor decesul asiguratului, pe perioada si in limitele teritoriale inscrise in polita.
Orice mica problema medicala poate insemna o cheltuiala neprevazuta care poate strica bugetul destinat unei vacante in strainatate. Problemele medicale ce pot aparea intr-un sejur in strainatate sunt considerate nesemnificative de multi, un risc minor, acceptabil, dar in cazul in care chiar avem nevoie de asistenta medicala, din motive de boala sau accident, pretul acestor servicii va fi mare.
Printr-o ordonanta de urgenta din 2001, guvernul Romaniei prevedea ca orice cetatean roman care dorea sa calatoreasca in strainatate era obligat sa prezinte la iesirea din tara, dovada unei asigurari medicale pe durata sejurului.
Odata cu aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana, aceasta asigurare nu mai este obligatorie pentru calatoria in tarile membre UE, dar este in continuare recomandata.
Multe companii de asigurare ofera asigurarea medicala de calatorie impreuna cu alte beneficii sub o denumire generala de asigurare de calatorie. Aceasta poate include pe langa riscurile medicale asigurate:
o pierderea sau deteriorarea bagajelor 
o costurile suplimentare survenite ca urmare a intarzierii mijlocului de transport 
o raspunderea civila privata in strainatate 
o pierderea sau inlocuirea documentelor 
o asigurare pentru riscul de anulare a calatoriei 
o bilete de calatorie anulate din cauza falimentului companiei aeriene, despagubiri pentru biletele de avion returnate, rambursarea de cheltuieli datorate respingerii la iesirea din tara a asiguratului, refuzul companiei aeriene de a imbarca turistul in cursa de destinatie.
Durata de incheiere a unei asigurari de calatorie :
o Polita de asigurare de calatorie se poate incheia pe o perioada de minim 2 zile si maxim 1 an.
Beneficiarul unei polite de asigurare de calatorie:
o De polita de asigurare de calatorie poate beneficia orice persoana cu domiciliul sau rezidenta in Romania, cu varsta de pana la 68 de ani, care calatoreste in afara granitelor tarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diferentierea dintre Asigurarea Medicala Pentru Calatorii in Strainatate si Cardul de Sanatate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!