Contractul de Asigurare

Extras din referat Cum descarc?

Contractul de asigurare este actul juridic incheiat intre asigurat si asigurator care reglementeaza drepturile si obligatiile lor reciproce in functie de felul asigurarii.  
Asiguratul se obliga prin contract sa plateasca primele de asigurare la anumite termene, iar asiguratorul isi asuma obligatia sa acorde asiguratului sau beneficiarului asigurarii, la producerea cazului asigurat, despagubiri pentru bunurile asigurate si sumele asigurate. 
Contractul de asigurare exprima acordul de vointa al partilor. El este alcatuit din polita de asigurare, conditiile principale si aditionale si anexele, care pot sa extinda sau sa limiteze conditiile impuse de standardizare. Unele contracte sunt alcatuite din polita de baza si un formular care adapteaza polita la nevoile specifice ale clientului sau pentru un anumit tip de polita. Polita de asigurare reprezinta manifestarea materiala a contractului de asigurare. 
Contractul de asigurare prezinta anumite trasaturi caracteristice dupa cum se poate observa si in figura1.
1.Caracterul consensual al contractului de asigurare implica consimtamantul partilor.
2.Caracterul sinalagmatic - partile se obliga reciproc una fata de cealalta, respectiv una sa plateasca prima de asigurare, iar cealalta sa acorde despagubirea sau suma asigurata la ivirea cazului asigurat.
3.Caracterul oneros consta in aceea ca fiecare parte urmareste un anumit avantaj, o contraprestatie in schimbul aceleia pe care o face
4.Caracterul unic 
5.Caracterul succesiv - asiguratul este obligat sa plateasca primele la termenele stabilite, iar asiguratorul sa acorde continuu protectie asiguratului, prin acoperirea riscului.
6.Caracterul aleatoriu consta in faptul ca efectele acestui contract, depind de un eveniment viitor, nesigur, incert. La incheierea contractului nu se poate sti daca, si masura in care, fiecare dintre parti va avea un avantaj sau o pierdere, ca rezultat al contractului.
7.Caracterul de adeziune - formalizarea clauzelor din contract apartine societatii de asigurare, asiguratii avand


Fisiere in arhiva (1):

  • Contractul de Asigurare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!