Astra Asigurări de la succes la faliment

Cuprins referat Cum descarc?

1. Conceptia contractului de asigurare si infiintarea companiei ASTRA Asigurari 3
1.1 Definitia contractului de asigurare 3
1.2 Istoric 3
1.3 Obiectul de activitate 4
2. Dezvoltarea si succesul societatii 4
2.1 Valorile companiei 4
2.2 Evolutia firmei 4
3. Starea de faliment a companiei ASTRA Asigurari 6
3.1Cauzele care au dus la aparitia falimentului 6
3.2 Cum au fost despagubiti clientii companiei ASTRA si atitudinea Autoritatii de Supraveghere Fiananciara 6
4. Concluzii 7
BIBLIOGRAFIE 8


Extras din referat Cum descarc?

1. Conceptia contractului de asigurare si infiintarea companiei ASTRA Asigurari
1.1 Definitia contractului de asigurare
In conceptia autorului I. C. Rosetti-Balanescu si Al. Baicoianu, contractul de asigurare reprezinta "contractul prin care asiguratorul se obliga a-i plati asiguratului o despagubire pentru daune cauzate de evenimente viitoare, in schimbul platilor periodice a unor sume de bani numite prime". 
Potrivit Codului Civil Roman: "Prin contractul de asigurare, societatea se obliga sa preia un risc asupra sa in schimbul unei prime". 
Consider ca, un contract de asigurare aduce beneficii uneori asiguratului, alteori asiguratorului, iar societatea care va incheia polita de asigurare va prelua asupra sa probabilitatea de a se intampla un eveniment viitor, incert sau cert, care va produce pagube materiale sau morale, oferind protectie si securitate asiguratului.
1.2 Istoric
Astra Asigurari a fost infiintata in urma hotararii Guvernului in anul 1991, prin desfacerea din fosta ADAS(Administratia Asigurarilor de Stat) care pana la Revolutie a reprezentat monopolul asigurarilor. ADAS a fost infiintata in anul 1953 dar preluase asigurarile contractuale de la societatea Sovromasigurari, ulterior fiind scindata in 3 societati: ASIROM, ASTRA SI CAROM.
Compania ASTRA a avut oportunitatea de a se bucura de cei 31 de ani de experienta ai Administratiei Asigurarilor de Stat.
Actionariatul companiei ASTRA este format din The Nova Group Romania(in proportie de 76,68%), Epsilon Provider(27,02%), iar restul actionariatului fiind compus din persoane fizice si juridice cu o participatie de 0,3% din capitalul social, fiind listata pe piata Bursei de Valori Bucuresti.
Proprietarul companiei a fost Dan Adamescu, Iulius Alin Bucsa fiind presedinte, iar Catalin Chiriac detinand functia de vicepresedinte.
1.3 Obiectul de activitate
ASTRA Asigurari a reprezentat o companie destul de stabila, puternica, aflandu-se printre cele mai capitalizate companii din piata autohtona a asigurarilor, cu un capital social de 55 milioane euro, detinand peste 250 de sedii plasate in toata tara.Principalul obiect de activitate consta in incheierea politelor de asigurare generale sau de viata, dar si operatiuni de reasigurare. Potrivit ASF( Autoritatea de Supraveghere Financiara), compania ASTRA a detinut un numar de 1,8 milioane de asigurati si peste 2,5 milioane de polite de asigurare.
ASTRA oferea peste 60 de tipuri de asigurari, printre care: asigurari auto, asigurari de viata, asigurari de raspundere civila, asigurari maritime, asigurari de locuinta.
2. Dezvoltarea si succesul societatii
Succesul a inceput de la implementarea unor strategii noi atat referitoare la produs cat si la vanzari, avand drept scop modernizarea si flexibilitatea celor peste 60 de tipuri de asigurari generale. Principalul obiectiv a fost de a stabili un parteneriat pe o perioada cat mai lunga de timp cu toti clientii, bazat pe incredere, scopuri comune si pe asumarea in mod egal a responsabilitatii.
Compania ASTRA a reusit sa adune peste 20 de premii cu locul I, aflandu-se de 40 de ori in Top 5 -Asigurari Generale si de 7 ori in Top 5 - EuroRegiuni.
2.1 Valorile companiei
Angajament-axarea asupra nevoilor clientilor pentru ca in final sa se propuna solutii in concordanta cu asteptarile lor
Seriozitate- compania ASTRA garanta calitatea serviciilor pe care le oferea;
Traditie- datorita vechimii de funtionare, societatea a dobandit experienta si credibilitate, cu un trecut istoric dar si cu noi planuri de viitor;
Responsabilitate- firma isi asuma angajamentul de a plati daunele clientilor;
Atasament- dorinta de a demonstra mentinerea promisiunilor si de a le fi mereu alaturi clientilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Astra Asigurari de la succes la faliment.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Ziarul "Jurnalul National";
2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Astra_Asigur%C4%83ri ;
3. https://jurnalul.ro/special- jurnalul/anchete/scandalul-astra-multe-intrebari-niciun-raspuns-686638.html ;
4. "Asigurari si reasigurari", I. Vacarel si F. Bercea, editura Expert, Bucuresti,2002;
5. Suport de curs "Bazele asigurarilor de bunuri si persoane";
6. I. Rosetti-Balanescu si Al. Baicoianu,"Teoria generala a obligatiilor", Bucuresti, Editura Socec, 1943;
7. Lege pentru Constituirea si functionarea intreprinderilor private de asigurare si reglementarea contractului de asigurare, publicata in monitorul oficial, iulie 1930.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!