Asigurarile Sociale in Cadrul Firmei - Studiu de Caz - SC Transport Auto Marfa SA

Extras din referat Cum descarc?

FORMA JURIDICA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE
S.C. TRANSPORT AUTO MARFA S.A. are sediul in localitatea Tg. Mures, str. Budiului nr. 101, judetul Mures.
S.C. TRANSPORT AUTO MARFA S.A. a luat nastere in 1991 prin preluarea fostei Intreprinderi de Transport Auto si este inregistrata la Registrul Comertului Muret sub numarul J26/152/1991 avand cod fiscal 1205411.
Obiectul de activitate al S.C. TAM S.A., conform codului de clasificare CAEN - 6024, este transportul rutier de marfuri.
In cadrul societatii se mai desfasoara si alte activitati de prestari servicii, cum ar fi: service auto, spalatorie auto, magazin piese auto, statie carburanti, statie de inspectie tehnica periodica.
Forma juridica a societatii este: societate comerciala pe actiuni.
Forma juridica de constituire este privata.
ORGANIZAREA FIRMEI:
Societatea TAM S.A. are un numar de circa 70 angajati impartiti in diferite compartimente.
Structura organizatorica a sistemului de management este ierarhizata in subordonari si atributii pentru fiecare functie manageriala.
In organizarea structurala a firmelor exista o multitudine de
structuri, toate fiind mai mult sau mai putin varinte a unor trei tipuri: ierarhica, functionala si ierarhic-funtionala. 
In cadrul societatii S.C. Transport Auto Marfa S.A., exista o structura ierarhica - liniara. Aceasta se caracterizeaza printr-un sistem de delegari de autoritate, conducatorii de la centrul intreprinderii pot sa dea dispozitii pe linie ierarhica unor conducatori ai unor compartimente functionale. Ca atare la orice nivel ierarhic un subordonat nu primeste dispozitii decat de la singurul conducator , in fata caruia raspunde pentru actiunea sa.
Intrucat acest tip de structura este simplu de inteles, el este usor de aplicat in procesul conducerii. Intotdeauna in varful unei astfel de piramide se afla conducatorul colectiv si individual, care exercita conducerea operativa, iar la baza se gasesc executantii. Acest tip de structura prezinta urmatoarele avantaje:
- Sisteme de comunicatie avand canale de legatura relativ scurte sunt rapide in sens descendent si ascendent, actionand cu eficienta mare.
- Prin numarul redus de membri, autoritatea si raspunderile sunt bine definite.
- Nu apare necesitatea solicitarii specialistilor in stabilirea schemelor organizatorice, acestea fiind destul de simple.
- Posibilitatea elaborarii operative a celor mai corespunzatoare decizii, cultivand si promovand spiritul de sinteza, acesta constituind o buna scola de formare a cadrelor de conducere. 
In acest sistem de organizare structurala fiecare sef este obligat prin raspunderile sale sa cunoasca, evalueze, optimizeze toate activitatile cerute de realizarea unui obiectiv. Exista insa si unele dezavantaje a acestui sistem de organizare:
- O circulatie greoaie a informatiilor pe plan orizontal, deoarece legaturile dintre compartimentele situate la acelasi nivel nu se pot realiza decat prin intermediul sefului ierarhic superior.
- Seful trebuie sa aiba o pregatire multilaterala.
Structura de conducere a unei firmei este reprezentata printr-o organigrama, care poate fi rectangulara - verticala sau orizontala - sau circulara. 
Organigrama este o reprezentare grafica a structurii de conducere. In stabilirea organigramei trebuie tinut cont de particularitatile intreprinderii, de obiective, de dezvoltarea in perspectiva, de acceptarea delegarii de autoritate.
Organigrama firmei S.C. Transport Auto Marfa S.A. este rectangulara verticala. Organigrama rectangulara verticala este constructia grafica in care nivelurile ierarhice sunt subordonate de sus in jos, iar legaturile ierarhice sunt redate prin linii continue


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarile Sociale in Cadrul Firmei - Studiu de Caz - SC Transport Auto Marfa SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!