Asigurări și reasigurări - Criogenia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Inca din vechi timpuri stravechi omenirea s-a straduit sa nege teoria conform careia materia putrezeste. Nici un suflet nemuritor nu se increde in constiinta umana si mai ales nu va crede ca la un moment dat se va desparti de corpul in care a salasluit vreme de citeva zeci de ani.

Asadar, nu va straduiti sa stringeti bani pentru viitoarea calatorie! Mai bine sustineti financiar cercetarile oamenilor de stiinta prin care puteti trai vesnic aici! O asemenea idee sta la baza dezvoltarii criogeniei, stiinta ce dezvolta metodele de inghetare a corpului omenesc cu scopul reinvierii lui intr-un viitor indepartat.

Care au fost inceputurile criogeniei.

Prima asociatie stiintifica ce s-a dedicat studiului acestei discipline a fost infiintata in anul 1963 in SUA de catre profesorul Robert Ettinger, parintele criogeniei. In anul 1967, la scurt timp de la infiintarea asociatiei, a avut loc prima aplicatie experimentala, adica a fost inghetat pentru prima data un om.

Primul pacient supus experimentului a fost americanul James Benford. Bolnav de cancer, fara speranta unei vieti prea lungi, acesta s-a dedicat stiintei, punandu-se la dispozitia cercetatorilor. Procesul de inghetare s-a desfasurat pe parcursul mai multor zile.

Mai intai temperatura corpului a fost ridicata pina la 79 de grade Celsius, apoi s-a redus treptat sub zero grade, timp in care in corpul pacientului a fost introdusa o anumita cantitate de glicerina. Dupa terminarea operatiei respective pacientul a fost depus intr-un container special plin cu azot lichid. De atunci nu s-au mai produs schimbari esentiale in procedura de inghetare. S-au facut unele progrese metodice, insa pina acum nici un pacient supus criogeniei nu a reusit sa fie readus la viata.

Totusi oamenii de stiinta nu-si pierd speranta. Studiile in domeniu se dezvolta progresiv. Mai mult chiar, criogenia se bucura de o larga mediatizare, astfel incit peste noapte in multe tari au aparut firme ce-si ofera serviciile de congelare doritorilor.

Crioprotectorul nu e posibil numai in teorie, ci si in practica. El a fost obtinut in Rusia. In urma cu vreo 20 de ani oamenii de stiinta rusi si-au indreptat atentia spre criogenie si anabioza. Cercetarile au fost initiate de Pavel Vasilievici Scerbacov. Dupa numeroase teste Scerbacov si

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurari si Reasigurari - Criogenia.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 959 cuvinte
Nr caractere:
16 601 caractere
Marime:
26.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Asigurări
Tag-uri:
state, proceduri
Predat:
la facultate
Materie:
Asigurări
Sus!