Asigurari Maritime Casco si Cargo

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
In contextul comertului international in plin avint, pe mare calatoresc valori din ce in ce mai mari, inglobate in navele de transport si incarcatura acestora.
Sunt greu de imaginat amatori sau comercianti care sa poata suporta singuri riscul unor pierderi totale a unor valori asa de mari. Sistemul asigurarilor maritime, ca ramura a asigurarilor de bunuri, poate prelua insa riscuri practic nelirnitate protejand navele maritime si fluviale, celelalte ambarcatiuni si instalatii folosite in porturi, precum si incarcatura acestora impotriva unui complex de riscuri.
ASIGURAREA NAVELOR MARITIME (CASCO)
Obiectul asigurarii. Aceasta asigurare, denumita ,,casco", cuprinde navele comerciale, navele de pescuit si navele colectoare, precum si alte ambarcatiuni, instalatii si utilaje plutitoare asimilate navelor, cum sunt remorcherele, macaralele plutitoare, salupele, slepurile etc.
Asigurarea se poate incheia in una din urmatoarele conditii:
- pierdere totala, avarii si raspundere pentru coliziuni;
- pierdere totala, avarie comuna si raspundere pentru coliziuni;
- pierdere totala.
Asigurarea in conditia ,,pierdere totala, avarii si raspundere pentru coliziuni" ofera cea mai larga protectie asiguratului, ea acoperind: pierderea totala, pierderile si avariile la nava; contributia la cheltuielile de avarie comuna si de salvare, raspunderea pentru daunele rezultand din coliziunea navei asigurate cu alte nave, instalatii portuare sau alte obiecte fixe ori plutitoare si cheltuielile decurgand din acestea.
Asigurarea in conditia ,,pierdere totala, avarie comuna si raspundere pentru coliziuni" ofera o protectie ceva mai limitata decat in cazul anterior, ea acoperind: pierderea totala a navei, contributia la cheltuielile de avarie comuna si de salvare, raspunderea pentru daunele rezultand din coliziunea navei asigurate cu alte nave, instalatii portuare sau alte obiecte fixe ori plutitoare si cheltuielile decurgand din acestea.
Asigurarea in conditia ,,pierdere totala" acopera numai pierderea totala a navei, cheltuielile de salvare si alte cheltuieli decurgand din acestea.
Asigurarea incheiata in una din aceste conditii poate fi extinsa pentru a acoperi inventarul mijloacelor fixe si al mijloacelor circulante materiale si cheltuielile in legatura cu exploatarea navei, precum si riscurile de razboi si greve.
Despagubirea. In baza asigurarii incheiate in una din conditiile de mai sus, asiguratorul acorda despagubiri pentru pagubele produse navei de urmatoarele riscuri:
- pericole ale marilor, fluviilor, lacurilor sau ale altor cai navigabile;
- incendiu, explozie;
- furt comis de catre persoane din afara navei;
- aruncare peste bord si luare de valuri;
- piraterie;
- coliziune cu port, doc uscat sau de alt fel, cala de constructie, cala de lansare, suport de carenaj, ponton, mol, cheu, dig, platforma, geamandura, cablu telegrafic sau orice obiect fix ori plutitor, inclusiv cu gheata plutitoare;
- cutremur de pamant, eruptie vulcanica sau trasnet;
- accidente la incarcarea, descarcarea sau miscarea incarcaturii sau combustibilului;
- spargerea cazanelor ori instalatiilor sau orice defect latent la masini sau corpul navei;
- masuri de salvare a navei;
- masuri ce se iau de autoritati pentru prevenirea sau micsorarea pericolului poluarii sau al amenintarii cu poluarea rezultand direct din avaria la nava;
- eroare de navigatie;
- neglijenta comandantului, ofiterilor, echipajului sau pilotilor;
- neglijenta reparatorilor sau navlositorilor, cu conditia ca acestea sa nu fie asiguratul;
- barateria comandantului, ofiterilor sau echipajului, cu conditia ca paguba sa nu fi rezultat din lipsa de diligenta a asiguratului, armatorului sau administratorilor navei.
- cheltuielile necesare si economicoase pentru prevenirea pagubei, micsorarea pagubei produse, stabilirea imprejurarilor, cauzelor, efectelor, realitatii si intinderii acesteia;
- retributiile de salvare sau asistenta acordata navei, inclusiv cheltuielile cu expertii, avocatii, de judecata si arbitraj si altele asemanatoare pentru stabilirea acesteia;
- cheltuielile reprezentand contributia navei la avaria comuna, inclusiv cele cu expertii, avocatii, de judecata sau arbitraj pentru stabilirea contributiei;
- sumele ce cad in sarcina asiguratului cand, ca urmare a coliziunii navei asigurate cu alte nave, instalatii portuare, alte obiecte fixe sau plutitoare, acesta este raspunzator pentru:
o pierdere sau avarie la alta nava sau bun de pe aceasta, instalatie portuara ori alt obiect fix ori plutitor;
o intarziere sau pierdere de folosinta a altei nave sau bun de pe aceasta instalatie portuara ori alt obiect fix sau plutitor;
o avarie comuna, salvare in baza unui contract a altei nave sau bun de pe aceasta, instalatie portuara ori alt obiect fix sau plutitor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari Maritime Casco si Cargo.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!