Asigurari de Viata in Romania

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
1.Tipuri de asigurari de viata
2.Clauze ale asigurarilor
3. Analiza comparativa a ritmurilor de crestere a asigurarilor de viata vs.piata asigurarilor
4.Prima bruta subscrisa
5.Densitatea asigurarilor de viata
6.Indemnizatii brute platite pentru asigurari de viata
7.Reclamatii si sesizari
8.Aviva: Casatoria schimba prioritatile romanilor in privinta unei asigurari de viata


Extras din referat Cum descarc?

Asigurari de viata
Introducere
Asigurarea de viata este modalitatea prin care riscurile(evenimente probabile ,riscul de deces) sunt preluate de o companie de asigurari, care in schimbul unei sume de bani prestabilite preia aceste riscuri, si in cazul producerii evenimentului nedorit va despagubi persoana asigurata sau beneficiarul acestuia. 
Asigurarea de viata este un contract semnat intre asigurator si asigurat in favoarea unui beneficiar, sau a mai multor beneficiari. Obiectul acestui contract este suma asigurata, care se stabileste de comun acord de ambele parti, sau la cererea asiguratului.
In functie de suma asigurata si de alti factori se stabileste marimea primei de asigurare pe care asiguratul va trebui sa o plateasca pe parcursul duratei contractului la intervale de timp prestabilite.
In schimbul primelor de asigurare compania de asigurari acopera riscurile incluse in contract si se obliga la plata despagubirilor in cazul ivirii acestora. 
Suma asigurata si primele platite depind de multi factori. In principiu o polita de asigurare este mai ieftina pentru tineri si este mai scumpa daca este contractata la varste mai inaintate. Starea sanatatii este un alt factor luat in calcul, varsta si sexul determinand aparitia unor boli specifice ceea ce cresc riscul asumat de asigurator. Activitatea profesionala dar si cea din timpul liber pot influenta si ele pretul primei, activitati in domenii in care asiguratul este predispus accidentelor pot creste valoarea primei platite.
Asigurarea de viata este o protectie financiara, care asigura un viitor sigur beneficiarilor (sau beneficiarului) dar si asiguratului. Ea va ofera protectia materiala si independenta financiara de care are nevoie familia pe termen lung.
1.Tipuri de asigurari de viata
1.Asigurarea de deces
2.Asigurarea de supravietuire
3.Asigurarea de viata pe termen limitat
4.Asigurarea de viata pe termen nelimitat
5.Asigurarea de viata mixta
6.Asigurarea de tip renta
7.Asigurarea de casatorie
8.Asigurarea de natalitate
9.Asigurarea de studii
10.Asigurarea pentru protectia ipotecii
11.Asigurari Unit-Linked
Top 10 -Asigurari de viata
Cu o valoare a subscrierilor foarte apropiata de suma consemnata la finele primului trimestru din 2010, in T1/2011 domeniul asigurarilor de viata are o evolutie constanta si contrastanta cu scaderea consemnata pe segmentul asigurarilor generale, arata cel mai recent numar al INSURANCE Profile. Aceasta a condus la o sporire a ponderii asigurarilor de viata in piata pana la 21% din totalul subscrierilor.
Schimbarile in topul companiilor sunt minime, in conditiile in care 8 companii din piata au consemnat evolutii pozitive. Liderul pietei, ING Asigurari de Viata, isi conserva pozitia intarita de o cota de 30% din piata asigurarilor life. Compania a scazut nominal in euro cu circa 4,3%, aspect care s-a concretizat printr-o diminuare a afacerilor cu 1,4 mil. EUR.
BCR Asigurari de Viata isi continua evolutia pozitiva, consolidandu-si locul secund in piata printr-o crestere de 7,6% in moneda europeana. Compania a subscris prime a caror valoare a depasit 21 mil. EUR, cu 1,5 mil. EUR peste valoarea afacerilor din perioada corespondenta a anului trecut. In aceste conditii, BCR Asigurari de Viata si-a majorat cota de piata cu aproape 1,4 puncte procentuale.
Potrivit estimarilor, ALICO a consemnat o usoara crestere, cu peste 2% mai mult decat cifrele primului sfert al anului trecut. Asiguratorul a subscris peste 16 mil. EUR si si-a sporit usor, pana la 15,6%, cota din piata asigurarilor de viata.
Remarcam dinamicile consemnate de alte doua companii din piata care au reusit evolutii spectaculoase in contextul economic actual: AEGON Asigurari de Viata, care si-a dublat volumul primelor brute subscrise din asigurari de viata in perioada analizata, precum si rezultatele SIGNAL Iduna.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari de Viata in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!