Asigurari de Sanatate

Extras din referat Cum descarc?

Usurinta si siguranta in abordarea situatiilor survenite in urma modificarilor starii de sanatate;
Asigurarile medicale au o acoperire mult mai mare comparativ cu abonamentele medicale;
Accesul la o gama larga de servicii si specialisti in toata tara.
Prezentul sistem de asigurari sociale de sanatate are o structura triunghiulara de furnizare si finantare a serviciilor medicale. Cele trei parti principale ale sistemului sunt :
Principalele caracteristici ale unui sistem de sanatate public finantat de la bugetul de stat,sunt :furnizorii (spitalele, medicii) sunt platiti din alocatii bugetare aprobate prin bugetul anual stabilit fara a fi o legatura cu pachetul de servicii pentru pacienti;
la nivel macroeconomic nu exista o legatura evidenta intre taxele si impozitele platite de populatie si volumul si structura serviciilor medicale furnizate sau resursele financiare necesare sectorului sanitar. 
Cresterea taxelor si impozitelor nu implica automat si cresterea resurselor in sectorul sanitar.
CNAS este institutie publica, autonoma, de interes national, cu personalitate juridica, al carei principal obiect de activitate il reprezinta asigurarea functionarii unitare si coordonate a sistemului asigurarilor sociale de sanatate din Romania.
Sistemul asigurarilor sociale de sanatate reprezinta principalul sistem de finantare a ocrotirii si promovarii populatiei care ofera un pachet de servicii de baza care cuprinde servicii medicale, servicii de ingrijire a sanatatii, medicamente, materiale sanitare si dispozitive medicale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari de Sanatate.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!