Asigurari de Bunuri

Extras din referat Cum descarc?

Asigurari de bunuri
Introducere
Unele forme de asigurare au aparut inca din antichitate, dar adevaratele asigurari s-au dezvoltat la a doua jumatate a secolului XX cand procesul de asigurare a fost perceput ca un proces de management al riscului.
Asigurarea exprima in principal o protectie financiara pentru pierderile suferite de oameni sau companii datorate unor diverse riscuri.
Acordul de vointa este primul principiu de baza care permite realizarea unui contract intre asigurat si asigurator, prin care asiguratul beneficiaza de protectie pentru riscurile pe care si le-a asumat asiguratorul.Asiguratorul printr-un contract de asigurare se obliga sa plateasca contravaloarea daunelor in cazul producerii unuia din riscurile asumate.
Un alt principiu pe care il are asigurarea, este principiul mutualitatii prin care fiecare asigurat contribuie cu o suma de bani, numita prima de asigurare, la crearea fondului de asigurare din care asiguratorul acopera daunele suferite de asigurati.
Asigurarea cladirilor si a continutului acestora
Contractul de asigurare se poate incheia de persoane fizice si juridice, in general cu sediul sau resedinta in Romania la societati de asigurari care practica asigurari non-life.Obiectul si riscurile asigurate sunt in general aceleasi la toate societatile de asigurare, diferit fiind mecanismul de incheiere al asigurarii si se alege in functie de:
o riscurile pe care dorim sa le acoperim prin asigurare;
o posibilitatile financiare ale fiecaruia;
Alegerea societatii de asigurare (asigurator)
A fost aleasa societatea de asigurari BCR ASIGURARI Cluj - Napoca
Scurt istoric
Inca de la infiintare, in anul 2001, BCR ASIGURARI - membra a Grupului BCR, si-a propus sa devina o companie puternica, solida, un concurent redutabil pe piata de asigurari din Romania.Membra a Grupului Erste BCR, pana la finele anului 2008, BCR ASIGURARI a reusit - inca din primii 2 ani de activitate - prin seriozitate, perseverenta si efort continuu sa isi atinga obiectivul pricipal, acela de a detine un loc intre primele companii de profil din Romania, pe segmentul asigurarilor generale. De asemenea, indiferent de modificarile efectuate in structura portofoliului, BCR ASIGURARI si-a mentinut pozitia in clasament, dovedind astfel eficienta unui management de inalta clasa, precum si adaptarea permanenta la cerintele pietei.
La inceputul anului 2009, o data cu finalizarea preluarii companiei de catre VIENNA INSURANCE GROUP, BCR ASIGURARI si-a propus sa dezvolte si sa diversifice portofoliul de produse oferit clientilor, dovedind implicare in aspecte care reprezinta puncte de interes comun pentru jucatorii din industria asigurarilor, recunoscand importanta colaborarii si consultarilor dincolo de competitie.
BCR ASIGURARI este o societate de asigurari solida, cu fonduri de rezerva adecvate, atent adminisitrate si care a dezvoltat relatii de afaceri cu cele mai mari companii de reasigurare din lume, oferind o gama variata de produse, care acopera diverse tipuri de riscuri.
Persoana asigurata (asiguratul)
In cazul de fata pentru studiu a fost aleasa asigurarea cladirii locuintei cat si a bunurilor continute pentru GLIGAN IOAN, domiciliat in Cluj Napoca, str. Grigore Alexandrescu , nr.23, Bl. E 10, ap 14,jud.Cluj.
Etapele care trebuie parcurse pentru incheierea asigurarii
1. Punerea declaratiei de asigurare la dispozitia solicitantului si acordarea de
consultanta pentru completarea acesteia.
2. Analiza datelor din declaratie, pe criterii calitative, a conditiilor de
acceptabilitate a asigurarii.
3. Efectuarea inspectiei de risc si completarea raportului in cazul sumelor ce
depasesc 30.000 USD
4. Intocmirea notei de calcul a primei de asigurare, stabilirea ratelor;
5. Incasarea primei sau ratei intai (in numerar, cu eliberarea chitantei, sau prin
virament bancar, caz in care asiguratul trebuie sa prezinte copia ordinului de plata vizat de banca);
6. Completarea contractului de asigurare, semnarea acestuia de catre ambele
parti, detasarea exemplarului al doilea, care ramane la asigurator si inmanarea
celorlalte doua exemplare asiguratului.
Varianta de asigurare
Asigurarea cladirilor si/ sau a continutului acestora se poate incheia in varianta :
Casa Plus
Categoriile de cladiri si continut ce se pot asigura
a. cladirile cu destinatie de locuinta, dependinte si anexe;
b. garaje soproane, magazii, pivnite, grajduri, alte constructii atasate
sau separate de locuinta;
c. antene radio/TV/satelit pe cladiri sau independente, executate pe
baza de proiect si instalate de constructori autorizati;
d. recipiente de gaz petrolier lichefiat de mare capacitate pentru incalzirea locuintelor, executate pe baza de proiect, instalate de constructori autorizati si verificate potrivit reglementarilor de resort.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari de Bunuri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!