Asigurari

Extras din referat Cum descarc?

1.1. Caracteristicile pietei asigurarilor
Evolutia pitei asigurarilor si a reasigurarilor din Romania a urmat cursul contradictoriu al economieie in ansamblul ei.
In aceste conditii , piata este acoperita doar in mica masura . se poate observa discrepanta intre cererea potentiala mare si cererea efectiva redusa , ca urmare a lipsei suportului financiar si a educatiei in domeniul asigurarilor , a neintelegerii necesitatii asigurarii de catre agentii economici si de catre populatie.din punct de vedere economic fiecare piata se caracterizeaza prin 2 componente : cerere si oferta .
Cererea de asigurare vine din partea persoanelor fizice si juridice care doresc sa incheie diferite tipuri de asigurari si constituie un element hoatrator in definirea dimensiunilor pietei.
Oferta de asigurare vine din partea organizatiilor specializate , autorizate sa functoineze in acest domeniu si capabile financiar sa desfasoare o astfel de activiatate.
1.2. Dimensiunea si structura pietei de asigurare din Romania 
Intrarea pe piata romaneasca a unor mari firme de firme cu capital strain, in paralel cu adaptarea legislatiei romanesti la cerintele europene , contribuie in mod favorabil la evolutia asigurarilor si reasigurarilor din Romania .
In Romania , activitatea de asiguarare se desfasoara prin intermediul societatilor de asiguarare , al societatilorde asigurare -reasigurare si a celor de reasigurare.
La activitatea de asiguarare mai participa si societatile de intermediere care negociaza si incheie contracte de asigurare si reasiguarre sau presteaza alte servicii de specialitate pentru societatile mentionate mai sus.
Piata romaneasca a asigurarilor este o piata competitive , desi nu se afla in faza de maturitate din acest punct de vedere.daca tinem cont de numarul ridicat al societatilor de asigurare , oferta este mare nuami in aparenta , capacitatea lor financiara fiind insa total ineficienta pentru a sustine riscurile cu care sunt confruntati potentialii asigurati.aceste societati se confrunta cu un process intens de faramitatre a activitatii de asigurarae cu consecinte care pun in pericol increderea in intreaga piata a asigurarilor.
O alta caracteristica a pietei consta in faptul ca un numar mic de societati de asigurare concentreaza cea mai mare parte a activitatii.
Oferta este concentrate pe un numar restrans de participanti si produse, dar in acelasi timp exista tendinte spre diversificarea paletei produselor de asigurari.
Societatile care vin insa cu noutati pe piata sunt societatile de asigurari cu capital strain care incep sa constituie o cincurenta serioasa pentru cele romanesti.
Societatile de asiguarare s-au orintat , in principal, catre asigurarile de persoane , altele decat cele de viata , catre asigurarile impotriva incendiilor si a altor calamitati care afecteaza bunurile , asigurarile de automobile etc.
Domeniile mai putin acoperite sunt cele privind asigurarile de aviatie , motivele fiind multiple : lipsa legislatiei , existenta unei cereri reduse , riscul ca rata daunei sa fie mare.
Se apreciaza ca la constituirea unei noi societati este nevoie de minimum 2- 3 specialisti ,care sa o fac sa functioneze.in marea majoritate a cazurilor societatile de asigurare nou infiintate si-au atras specialisti pe baze concurentiale de la cele mai mari companii de asigurare :ASIROM SI ASTRA.
Daca in ceea ce priveste personalul de baza societatile nou infiintate s -au acupat de formarea lui pe parcursul a 1-2 ani , in cazul personalului cu specializare mai pronuntata se poate spune ca acesta este redus ca numar .
Confruntate cu aceasta problema societatile de asiguarare cauta solutii cincretizate in cursuri si seminarii in atra si strainatate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!