Asigurarea RCA la Nivel European

Extras din referat Cum descarc?

Asigurarea RCA la nivel european
Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite.
Persoana vinovata de producerea accidentului nu poate beneficia de despagubiri pentru vehiculul sau in baza propriei polite de asigurare RCA. Daunele produse propriului vehicul pot fi despagubite in baza unei polite de asigurare facultativa de avarii si furt tip CASCO. 
Prin urmare, asigurarea RCA este foarte importanta, si in acelasi timp obligatorie, chiar si in cazul in care proprietarul unui vehicul are deja incheiata o asigurare tip CASCO. 
In timp ce in ultimii anii numarul asiguratorilor a scazut lent la nivelul Europei ,competivitatea dintre firmele asiguratoare a ramas intensa ,fiind cea mai mare piata cu peste 315 vehicule.
Asiguratorii europeni ajungand la un venit din prime de 126 .5 bn EUR in 2008 fata de 129 bn. EUR in 2007 ,aceasta fiind cea mai mare descrestere din ultimii ani ,ea reflectand atat competivitea cat si criza economica la nivel european.
Societatile se asigurare calculeaza primele in functie de riscurile aduse de implicarea intr-un accident al asiguratului ,acestea variind de la tara la tara in functie de starea si siguranta drumurilor ,de zona geografica , modul de condus ,tipul autovehicului care pot duce la provocarea accidentelor.
PIATA ASIGURARILOR 
Numarul firmelor de asigurare a scazut de la 1385 in 2002 la mai putin de 1100 in 2007 ,acesta insemnand o scadere de pana la 4% pe an .
VEHICULE AFLATE IN CIRCULATIE
Numar total de autovehicule
Cu un numar de peste 315milioane automobile ,piata europeana a asiguratorilor este pe primul loc fiin inaintea peitei din America de Nord cu doar 270 de milioane de automobile,ea crescand cu pana la 1,9% in fiecare an .Insa odata cu criza ,numarul masinilor noi inmatriculate a scazut cu pana la 8% in 2008
Densitatea media a fost estimata la 435 de masini la 1000 de locuitori in 2007,cea mai ridicata valoare inregistrandu-se in Island cu peste 700 de masini la 1000 de locuitori in timp ce nivelul cel mai scazut se afla in Romania si Turcia cu mai putin de 150 de masini la 1000 de locuitori .Chiar daca acesta in creste ,este inca departe de densitatea din SUA de 776 de masini la 1000 de locuitori .


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea RCA la Nivel European.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!