Asigurarea Locuintei - Polita ARDAF

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 
1.1 Aparitia asigurarilor in adevaratul sens al cuvantului
1.2 Profilul S.C. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A.
1.3 Premii si distinctii obtinute de-a lungul timpului
1.4 Activitatea societatii in anul 2007
2. Definitii 
3. Conditii privind asigurarea CAMINUL
3.1 Asigurarea cladirilor si/sau altor constructii
3.2 Asigurarea bunurilor din locuinta
3.3 Asigurarea de raspundere civila legala
3.4 Asigurarea de accidente persoane 
4. Documente folosite la incheierea asigurarii
5. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
1.1 Aparitia asigurarilor in adevaratul sens al cuvantului
Spre sfarsitul secolului al XVII-lea, cresterea importantei Londrei ca si centru comercial a dus, de asemenea, la aparitia unei cereri reale pentru asigurare (mai precis de asigurare maritima). La finalul anilor 1680, Edward LLOYD a deschis - cafenea care nu peste mult timp a devenit cel mai popular local printre proprietarii de nave, negutatori si capitanii de nave, si, automat, - importanta sursa de informatii in domeniu. Acesta era locul principal de intalnire dintre partile care doreau sa-si asigure navele si cele care erau dispuse sa subscrie riscurile aferente.
Astazi, LLOYD's of London reprezinta, ca structura, liderul pietei de asigurari maritime si alte tipuri specializate, insa activitatea este destul de diferita fata de segmentul asigurarilor mai comune.
Asigurarea, asa cum este perceputa in zilele noastre are ca izvor de aparitie Marele Incediu din Londra din anul 1666, cand au fost distruse 13.200 de case. In urma acestui dezastru, Nicholas BARBON a deschis primul birou pentru asigurarea cladirilor. In anul 1680, englezul a infiintat prima companie de asigurari de incendii din Anglia, denumita<<The Fire Office>>.
In Statele Unite, prima companie de asigurari a demarat activitatea tot prin incheierea asigurarilor pentru incendii, cu sediul in Charles Town, (orasul Charleston de astazi, Carolina de Sud), in anul 1732.
Benjamin FRANKLIN a contribuit la popularizarea si standardizarea practicilor de asigurare, in special pentru asigurarile impotriva incendiilor. In anul 1752, a fondat Philadelphia Contributionship for the Insurance of Houses from Loss by Fire, prima companie care colecta contributii in vederea prevenirii incendiilor. Aceasta organizatie nu numai ca lansa avertizari in cazul unelor incendii, dar, de asemenea, putea refuza asigurarea anumitor cladiri unde riscul de incediu era mult prea mare, ca de exemplu, in cazul caselor de lemn.
1.2 Profilul S.C. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A.
Activa pe piata din anul 1992 si pozitionata in primii ani de activitate in elita asiguratorilor din Romania, Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF a fost prima companie de profil autohtona certificata in sistemul de Management al calitatii IS- 9001:2000. 
In 1992 se infiinteaza, la Cluj-Napoca, la initiativa Bancii Dacia Felix, Societatea de Asigurare Reasigurare DACIA FELIX S.A., prima companie de asigurare cu capital integral privat si romanesc din Romania. In anii 1992 si 1993, activitatea societatii ARDAF s-a desfasurat alaturi de Banca Dacia Felix, ponderea asigurarilor legate de gajarea creditelor fiind determinanta.
In 1996 Societatea de Asigurare Reasigurare DACIA FELIX S.A. isi schimba numele in S.C. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A.. Tot in acest an, ARDAF devine prima societate privata autorizata sa practice asigurarea obligatorie aut- RCA 
La inceputul anului 2007 compania a fost preluata de catre Fondul de investitii PPF Investments Group, unul din liderii pietelor financiare si de asigurari din Europa Centrala si de Est si din Asia, care a devenit actionar majoritar detinand peste 70% din capitalul social. Astazi, ARDAF este una dintre cele mai puternic capitalizate societati de asigurare din Romania, valoarea capitalului social (188.238.888,1 RON) plasand-- pe pozitia secunda in topul asiguratorilor autohtoni. 
Astazi, reteaua ARDAF cuprinde 35 de sucursale, peste 200 de agentii si puncte de lucru si peste 6000 de colaboratori si 1200 angajati.
Actionariat
PPF Investments Group
72,75%
Raiffeisen Zentralbank Austria 5,71%
Persoane juridice si fizice romane si straine 21,54%
Una dintre prioritatile echipei ARDAF - constituie onorarea obligatiilor asumate fata de clienti prin contractele de asigurare. ARDAF a optimizat procedurile de instrumentare si lichidare a dosarelor de dauna in vederea acordarii cu promptitudine a despagubirilor. Principiile de baza ale activitatii sunt orientarea catre client, integritatea si profesionalismul.
ARDAF ASISTENTA: 021.405.54.66
ARDAF acorda cu operativitate asistenta clientilor sai punandu-le la dispozitie 24 de ore din 24, 7 zile din 7 serviciul ARDAF ASISTENTA
Sunand la ARDAF ASISTENTA puteti primi informatii generale despre:
- reteaua teritoriala respectiv cel mai apropiat sediu de domiciliul apelantului (adrese, numere de telefon, persoane de contact); 
- oferta generala de asigurari; 
- oferta generala de tarife / prime de asigurare (in special pentru asigurarile RCA si Carte Verde); 
- precum si asistenta tehnica in Romania si asistenta medicala si turistica.
ARDAF ofera - gama complexa de produse si servicii de asigurare moderne si flexibile, adaptate nevoilor fiecaruia, precum :
- asigurare de locuinte( polita CAMINUL) ;
- asigurare auto( CASCO, RCA) ;
- asigurare de persoane ;
- asigurari medicale pentru calatorii in strainatate ;
- asigurare de raspundere civila profesionala pentru medici, farmacisti, asistenti medicali ( MALPRAXIS), experti contabili, contabili autorizati, notari publici, avocati, arhitecti si ingineri constructori din proiectare etc. ;
- asigurari de proprietati( bunuri si cladiri, utilaje, valori, echipamente electronice etc.) ;
- asigurari de risc financiar ;
- asigurari de mijloace de transport feroviar, maritim si de aviatie ;
- asigurari agricole( asigurarea culturilor agricole si a animalelor din gospodarii).
1.3 Premii si distinctii obtinute de-a lungul timpului
- Trofeul 1asig.r- pentru Asigurari Generale - 2004 - Premiile Pietei Asigurarilor acordate de Revista PRIMM 
- PRIMM: Premiul "Compania Anului - Asigurari Generale" - 2002 
- Premiul "Produsul Anului 2001 - Asigurari generale", acordat de Revista PRIMM pentru polita CAMINUL


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Locuintei - Polita ARDAF.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!