Asigurarea gospodăriilor agricole

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Acest tip de asigurare este dedicat persoanelor care cultiva terenuri agricole, detin efective de animale sau au o gospodarie agricola si doresc sa le fie asigurata protectia bunurilor impotriva efectelor distructive ale factorilor naturali de risc. De asemenea acest tip de asigurare mai este destinat si persoanelor care au angajat un credit bancar pentru dezvoltarea unei activitati agricole sau au luat in arenda/inchiriere terenuri si/sau efective de animale si au obligatia de a-si asigura bunurile arendate.

In Romania sunt putine societati care vand acest tip de produs. Printre acestea se numara Generali Group si Uniqa. Celelalte companii de pe piata din Romania ofera separat asigurarea locuintelor, a culturilor si a animalelor.

Asiguratul poate fi persoana fizica sau juridica, iar contractantul poate fi o persoana fizica sau juridica, alta decat asiguratul, care incheie contractul de asigurare in interesul asiguratului.

Riscul asigurat: primejdia ca urmare a producerii fenomenelor naturale, precizate in conditiile contractuale, cu caracter intamplator, care provoaca daune bunurilor asigurate.

Prin gospodarie agricola se intelege ferma sau lotul, in amplasarea indicata in polita, in care se afla bunurile. Daca sunt mai multe ferme sau

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurarea Gospodariilor Agricole.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
420 cuvinte
Nr caractere:
2 487 caractere
Marime:
7.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Asigurări
Tag-uri:
asigurare, bani, pericole
Predat:
la facultate
Materie:
Asigurări
Sus!