Asigurarea de Viata

Cuprins referat Cum descarc?

- Ce inseamna asigurarea de viata?
- Cine are nevoie de o asigurare de viata?
- Cum pot alege cea mai potrivita polita de asigurare?
- Cum se incheie o asigurare de viata ?
- Cum functioneaza o asigurare de viata?
- Care sunt riscurile acoperite de o asigurare de viata?
- Cum se face evaluarea riscului?
- Ce ofera in plus o asigurare de viata?
- De ce sa ne cream un fond privat de pensie?
- De ce sa alegem asigurarea de viata pentru crearea unui fond privat de pensie?
- Ce alte motive trebuie luate in considerare la incheierea unei polite de asigurare de viata?
- Ce inseamna asigurarea de viata?
- Caracteristicile asigurarilor de viata.
- Tipuri de asigurari de viata.
- Calculul primelor de asigurare in asigurarile de viata
- Rezerva matematica
- Tarifele de prime si rezerva matematica la asigurarilede viata
- Asigurari de supravietuire - Functii biometrice
- Asiguratorii de viata nu pot plasa fonduri in afara UE
- Clasamentul primelor 10 companii de asigurare din Romania pentru semestrul I/2006 - rezultate neauditate


Extras din referat Cum descarc?

1. Ce inseamna asigurarea de viata ?
Asigurarea de viata este un mijloc de protectie financiara a unui individ si a familiei sale. Ca mijloc de protectie al individului, asigurarea de viata creaza un venit suplimentar pentru un anumit moment din viata prin asigurarea unui capital sau a unei pensii. 
Asigurarea de viata este resursa financiara a familiei unui individ in cele mai placute momente ale vietii sale, dar si in situatii nefericite ca: decesul sau invaliditatea. De asemenea, asigurarea de viata vine in sprijinul individului in momentul in care acesta, in urma unui accident, are nevoie de sprijin financiar. 
Ca mijloc de protectie a familiei, asigurarea de viata, aduce un venit compensatoriu in conditiile pierderii intretinatorului financiar, mentinand in conditii normale nivelul de trai al celor dragi.
Totodata, asigurarea de viata, prin posibilitatea de a fi cesionata, lichideaza datorii financiare (credite bancare), evitandu-se lasarea familiei cu datorii. 
Pe langa protectie, asigurarea de viata este singurul mod de economisire, garantat 100% de statul roman, pe o perioada lunga de timp, cu protectie la inflatie. 
2. Cine are nevoie de o asigurare de viata? 
Oricine se gandeste ca la varsta de pensionare se poate obtine pe tot restul vietii o pensie mai mare decat cea pe care sistemul de pensii al guvernului respectiv il ofera pensionarilor. Sau ca se pot economisi si fructifica banii platiti drept prime de asigurare si primi intr-o suma substantiala la expirarea perioadei de asigurare. Sau ca, in cazul unui accident sau al mortii din orice motiv, urmasii nu vor ramane intr-o situatie financiara dificila. Sau, la ce va face sotul supravietuitor, familia, copiii daca unul dintre soti decedeaza? Din ce vor trai, cum se vor descurca? Dar daca un accident va duce la invaliditate si va fi imposibil sa se poata trai decent in conditiile normale oferite de sistemul de asigurari sociale existente in prezent?
Capacitatea de a realiza un venit poate fi considerata cel mai important capital al dumneavoastra, deoarece prin aceasta va puteti realiza visele si aspiratiile, puteti oferi familiei un confort, siguranta si liniste. Din pacate, aceasta capacitate de a realiza venituri, sanatatea si puterea de a munci nu sunt garantate. Daca un eveniment nefericit va va provoca o incapacitate de munca, invaliditate sau chiar moartea, nevoia de venituri va continua pentru toti cei care sunt dependenti financiar de dumneavoastra. In consecinta, nevoia unei asigurari de viata este foarte mare. Oricine se afla in una din situatiile urmatoare are nevoie de o asigurare de viata:
- Aveti o sotie; 
- Aveti copii care depind de dumneavoastra; 
- Aveti parinti care depind de sprijinul dumneavoastra; 
- Aveti pe cineva drag caruia doriti sa-i oferiti ceva; 
-Aveti o afacere proprie, etc.
3. Cum pot alege cea mai potrivita polita de asigurare? 
O asigurare de viata este un angajament pe termen lung. Inainte de a cumpara o polita, raspundeti-va la cateva intrebari:
1) Cat de mare este suma la care trebuie sa ma asigur?
2) Daca eu mor, ce suma le este necesara dependentilor mei pentru a avea o viata confortabila? 
3) In afara protejarii familiei in cazul decesului, ce incerc sa mai realizez prin asigurarea de viata ? 
4) Un fond pentru educatia copiilor? 
5) Venituri suplimentare pentru perioada pensionarii? 
6) Cati bani imi permit sa platesc pentru o polita de asigurare? 
4. Cum se incheie o asigurare de viata ? 
Pentru a incheia o polita de asigurare de viata, trebuie sa intrati in legatura cu o companie de asigurare cu care veti incheia un contract. 
In baza acestui contract, compania de asigurare va va plati dumneavoastra sau beneficiarilor dumneavoastra o suma de bani in momentul producerii evenimentului asigurat. In schimb, veti plati periodic o suma de bani numita prima de asigurare.
Valoarea primei de asigurare depinde, in general, de factori ca: varsta, sex, valoarea sumei pentru care va asigurati, starea de sanatate. Unele polite de asigurare pot necesita realizarea unor examinari medicale prealabile. Costurile examinarilor medicale sunt suportate de compania de asigurari. 
5. Cum functioneaza o asigurare de viata? 
Asigurarea de viata are la baza un contract - contractul de asigurare poarta denumirea de polita de asigurare. Cele doua parti contractante sunt:
- asiguratorul, care se obliga sa plateasca sumele asigurate in cazul implinirii riscurilor aferente lor;
- contractantul (asiguratul), care se obliga sa plateasca primele de asigurare pentru preluarea anumitor riscuri. 
Suma ce va fi platita de asigurator la producerea riscului asigurat poarta denumirea de suma asigurata. 
Pe baza sumei asigurate se va calcula prima de asigurare care reprezinta "pretul" protectiei oferite de asigurator. 
6. Care sunt riscurile acoperite de o asigurare de viata? 
Societatile de asigurare care ofera asigurari de viata acopera riscul standard, respectiv riscul de deces. In tarile cu traditie in asigurari, cea mai mare parte a populatiei are incheiata o asigurare de viata. Acest lucru este necesar si firesc datorita grijii pe care fiecare o are si trebuie sa o aibe fata de familie. Elementul de protectie financiara este decisiv. Totusi, pentru ca nu intotdeauna acest tip de asigurare este foarte atragator, societatile de asigurare combina in produsele oferite elementul de protectie cu cel de economisire sau de investitie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea de Viata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!