Asigurarea de accidente

Extras din referat Cum descarc?

1. CLAUZA OPERATIVA 
1.1. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP se obliga ca, in urma producerii sau aparitiei oricarui eveniment asigurat, in baza Solicitarii semnata de Asigurat / Contractant, precum si a celorlalte date privind riscurile asigurate transmise in scris de acesta, sub rezerva respectarii intocmai a conditiilor, excluderilor si clauzelor convenite de comun acord, si in baza achitarii primei de asigurare in cuantumul si la scadentele prevazute in Specificatia Politei, sa plateasca Asiguratului sau, dupa caz, Beneficiarului indemnizatia cuvenita in conditiile si in cuantumul prevazut in prezenta Polita. 
2. DEFINITII SI INTERPRETARI 
In tot cuprinsul acestei Polite termenii de mai jos au numai intelesul atribuit prin urmatoarele definitii:
2.1. Accident: eveniment intamplator si imprevizibil care afecteaza cursul normal al vietii, provocand raniri, mutilari sau chiar decesul. Acesta este un eveniment subit, provenit din afara si fara vointa Asiguratului, care a pricinuit, in interval de un an de la data producerii sale, oricare din riscurile numite in prezenta Polita. 
2.2. Afectiune post-traumatica dispensarizata: afectiune cauzata de un accident suferit de Asigurat care duce la pierderea temporara a capacitatii de munca, pentru care nu este intotdeauna necesara spitalizarea. Acest tip de afectiune poate fi tratat ambulatoriu, dar numai cu indicatie si tratament strict de specialitate. 
2.3. Asigurat: titularul interesului cu privire la evenimentul asigurat, respectiv persoana fizica al carei deces sau vatamare corporala sunt acoperite prin polita de asigurare. Atunci cand Asiguratul este una si aceeasi persoana cu Contractantul, notiunea de Asigurat preia si continutul notiunii de Contractant. 
2.4. Beneficiar: persoana indreptatita sa primeasca indemnizatia in cazul producerii evenimentului asigurat, precizata in Specificatia Politei sau, dupa caz, in anexele Politei.
2.5. Caz fortuit: eveniment care nu poate fi prevazut si nici impiedicat de catre cel care ar fi fost chemat sa raspunda daca evenimentul nu s-ar fi produs. 
2.6. Contractant: persoana care incheie contractul de asigurare cu OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP pentru asigurarea unui risc privind o alta persoana si se obliga fata de OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP sa plateasca prima de asigurare si sa respecte obligatiile care ii revin prin contract. 
2.7. Deces: moartea unei persoane ca urmare a unui accident, rezultata din Certificatul de deces emis de autoritatile competente, care survine in decurs de max. 1 an de la data producerii accidentului. 
2.8. Eveniment asigurat: orice accident precizat in conditiile de asigurare, produs din cauzele precizate in acestea, in mod accidental, care apare sau incepe sa se manifeste in timpul perioadei asigurate si in urma caruia se naste dreptul de a primi indemnizatia. Se considera unul si acelasi eveniment asigurat: 
1.serie de prejudicii produse in mod accidental, provocate de un acelasi risc precizat in si acoperit de asigurarea oferita de Polita, care apar sau incep sa se manifeste in timpul perioadei de asigurare; 
2.un acelasi prejudiciu provocat de mai multe riscuri precizate in si acoperite de asigurarea oferita de Polita, care apare sau incepe sa se manifeste in timpul perioadei de asigurare. Mai multe internari in spital ca urmare a aceluiasi accident se considera o internare neintrerupta. 
2.9. Excluderi: Circumstante sau conditii specifice mentionate in contractul de asigurare pentru care nu se acorda acoperire prin asigurare pentru producerea evenimentului asigurat si nu se plateste indemnizatia de asigurare.
2.10. Forta majora: situatie invocata de una din parti, dovedita cu documente emise de autoritati publice competente, absolut imprevizibila la data incheierii Politei, absolut invincibila, independenta de vointa partilor, care a impiedicat una din parti sa isi indeplineasca obligatiile contractuale.
2.11. Fransiza temporala: perioada de timp calculata in numar de zile si mentionata in Specificatia Politei, pentru care nu se platesc indemnizatii. 
2.12. Imprudenta: acel comportament al Asiguratului care printr-o actiune sau inactiune a sa se expune unui risc cauzator de vatamari corporale grave (invaliditate permanenta) sau deces, risc pe care l-a prevazut dar nu l-a acceptat, considerand fara temei ca acest risc nu se va produce, desi o persoana normala, rationala, atenta sau prudenta, in aceleasi conditii, ar fi considerat ca acel risc se va produce.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea de accidente.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!