Asigurarea Creditelor de Import Export

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins	1
Cap.1 Banca de Import Export a Romaniei	1
Cap. 2 Asigurarea dreditelor de import - export	4


Extras din referat Cum descarc?

Aceasta banca este o institutie organizata ca societate pe actiuni, care isi desfasoara activitatea pe baza statutului propriu si care are ca obiect finantarea, garantarea, asigurarea si reasigurarea creditelor pentru operatiuni de export-import, asigurarea investitiilor din si in strainatate, promovarea exporturilor romanesti, deschiderea de noi piete internationale, precum si alte operatiuni bancare specifice.
Pentru realizarea obiectivelor propuse, EXIMBANK efectueaza urmatoarele operatiuni: asigura creditele acordate exportatorilor si importatorilor pentru operatiuni de comert exterior; asigura banci si societati financiare din Romania pentru creditele acordate persoanelor fizice si juridice straine; asigura banci si societati financiare straine pentru finantarea operatiunilor agentilor economici din Romania; asigura societati comerciale si banci cu sediul in Romania pentru investitiile in strainatate si societati comerciale si banci straine pentru investitiile in Romania.
EXIMBANK desfasoara activitati de societate bancara si de asigurare in tara si in strainatate, deschide conturi in lei la banci in Romania si conturi in valuta in tara si in strainatate.
Activitatea bancii se desfasoara in numele si pe contul statului, ca agent al acestuia pe baza de conventie si pe cont propriu si/sau in colaborare cu alte societati comerciale sau institutii financiar-bancare.
Banca mai efectueaza urmatoarele operatiuni:
- Finanteaza exporturi si importuri de marfuri si servicii prin acordarea de credite, in lei si in valuta, persoanelor juridice romane si straine, in nume propriu, precum si in numele si pe contul statului;
- asigura banci si societati financieare din Romania pentru creditele acordate persoanelor fizice si juridice straine destinate operatiunilor de comert exterior;
- asigura banci si societati financiare straine pentru finantarea operatiunilor agentilor economici din Romania;
- asigura societati comerciale si banci cu sediul in Romania pentru investitiile in strainatate si societatile comerciale si bancile straine pentru investitiile in Romania;
- garanteaza atat in numele sau cat si in contul statului - ca agent al acestuia - in conditiile stabilite prin conventii, singura si in colaborare cu alte sociatati comerciale sau institutii financiar bancare, credite pentru exporturi si impo


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Creditelor de Import Export.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!