Asigurarea clădirilor, a altor construcții și a conținutului lor pe baza poliței de incendiu

Cuprins referat

Capitolul 1: Caracterizare generala 3
1.1 Contractul de asigurare 3
1.2 Obiectul asigurarii 3
1.3 Incheierea contractului si plata primei 5
1.4 Riscurile asigurabile 6
1.5 Excluderi generale 8
1.6 Bunuri neincluse in asigurarea de incendiu 11
1.7 Suma aigurata 11
1.8 Obligatiile asiguratului 12
1.9 Obligatiile asiguratorului 14
Capitolul 2: Groupama Asigurari S.A 17
2.1 Produse destinate persoanelor fizice 18
2.2 Produse destinate ersoanelor juridice 20
Capitolul 3: Evolutia primelor in asigurarile de incendiu in Romania 22
Bibliografie 27


Extras din referat

Capitolul 1: Caracterizare generala
1.1 Contractul de asigurare
Pe baza contractului de asigurare reglementat de polita de asigurare, asiguratul se obliga sa plateasca societatii de asigurare o prima, iar aceasta din urma preia asupra sa riscul producerii unui anumit eveniment, obligandu-se la producerea riscului sa plateasca asiguratului sau beneficiarului asigurarii o despagubire in limitele convenite la incheierea contractului.
Asiguratul trebuie sa aiba un interes patrimonial asupra bunului asigurat, aceasta trebuie sa existe atat la momentul incheierii asigurarii, cat si in momentul producerii riscului.
Asigurarea se incheie de regula pe o perioada de un an si se considera incheiata in momentul platii primei de asigurare si emiterii politei de asigurare. Prima de asigurare se calculeaza conform tarifului de prime al asiguratorului.
Dupa incheierea asigurarii, asiguratorul ia asupra sa riscul producerii evenimentului asigurat, incepand cu data fixata in polita, dar nu inainte de ora 24 a zilei in care s-a platit prima.
In cazul in care ratele ulterioare nu sunt achitate in termen de 30 de zile de la scadenta, contractul de asigurare se considera suspendat. Daca dupa acest termen, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data suspendarii se reia plata ratelor scadente, contractul de asigurare se repune in drepturi incepand cu ora 24 a zilei in care s-a achitat prima restanta, cu conditia efectuarii de catre aigurator a unei inspectii de risc, data incetarii valabilitatii cotractului ramanand aceeasi. Daca dupa expirarea celor 30 de zile asiguratul nu isi achita primele restante, contractul se considera reziliat de drept. Pe perioada suspendarii contractului asiguratorul nu suporta in nici un fel riscurile asigurate.
1.2 Obiectul asigurarii
Sunt asigurabile prin prezentul contract de asigurare, bunurile definite in acest capitol, stabilite prin localizarea riscului indicat in polita la rubrica "Amplasarea bunurilor asigurate" si in diferite alte suprafete aflate la o distanta nu mai mare de 40 m. In categoria cladiri si alte constructii se includ toate constructiile mentionate in cererea de asigurare (fiind exclusa valoarea terenului), in perimetrul si cu respectarea conditiilor mentionate 
Sunt cuprinse elemente fixe sau detasabile de fundatie sau impamantare, precum si urmatoarele instalatii fixe din perimetrul cladirilor: igienico-sanitare, instalatii utilizate exclusiv pentru incalzirea localurilor asigurate (numai tevile si caloriferele cu exceptia centralelor termice), instalatii electrice fixe (cu exceptia corpurilor de iluminat), instalatii de aer conditionat (numai tubulatura cu exceptia utilajului care produce acest lucru). 
Cladirile ce fac obiectul asigurarii se impart in doua categorii:
- Cladiri de tip A - constructiile care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu peretii exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic; 
- Cladiri de tip B - constructiile care au peretii exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.
In categoria continut sunt incluse:
- masini, utilaje (inclusiv cabina, motorul, sinele de ghidare, contragreutatea si troliul ascensorului, centrala termica, utilajul ce produce aerul conditionat), inclusiv cele agricole, ustensile, piesele de schimb pentru acestea precum si postamentele respective;
- echipamente, inclusiv instalatii de prevenire si alarmare;
- mobilier, dulapuri blindate, birotica, aparatura electronica si electrotehnica;
- utilaje de ridicare si instalatii diferite de cele cuprinse in capitolul cladiri;
- rezervoare si silozuri altele decat cele zidite si din beton;
- mijloace de cantarire, de tractiune precum si mijloace de transport neinmatriculabile;
- marfuri incluzand:


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Cladirilor, a Altor Constructii si a Continutului Lor pe Baza Politei de Incendiu.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!