Analiza Procesului Investitional

Extras din referat Cum descarc?

Categoria investitorilor cuprinde atat pe cei care efectueaza tranzactii cu pachete mari de actiuni, considerati investitori sofisticati cat si persoanele fizice care pot fi si ele, sau nu, investitori sofisticati. Procesul alegerii actiunilor este influentat de catre "filozofia" investitionala a fiecarui investitor sau a societatii sale de administrare.
In tarile cu piete in formare (ca de exemplu Romania) orientarea predominanta este analiza la nivelul companiilor, spre deosebire de tarile cu piete dezvoltate unde profesionistii din domeniul investitiilor dedica pana la 30% analizei generale a pietei si a ramurilor industriale si circa 10% cercetarii si analizei actiunilor.
Exista doua metode principale de analiza a valorilor mobiliare: analiza fundamentala si analiza tehnica, in continuare ocupandu-ne de prima metoda.
Analiza fundamentala
Metoda urmareste evaluarea actiunilor in incercarea de a gasi valoarea lor intrinseca, pentru analist sursa principala de informatie fiind raportul anual. Analiza fundamentala se bazeaza pe o serie de premise:
- Compania isi va desfasura activitatea si in viitor
- Compania are o valoare intrinseca
- Acesta valoare poate fi determinata pe baza datelor despre companie
- Contabilitatea companiei
- Impozitele pe care trebuie sa le plateasca in perioada urmatoare
- Calitatea angajatilor, a personalului din conducere
Instrumentele de lucru ale analistului sunt indicatorii financiari dintre care vor fi prezentati in continuare cei mai importanti:
1.Indicatorii de lichiditate
Rata curenta
Formula de calcul: Active circulante/Datorii curente


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Procesului Investitional.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!