Activitatea de Asigurare a Companiei Generali

Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric
Compania Assicurazzioni Generali a fost infiintata pe 26 decembrie 1831, la Trieste, in nordul Italiei. Capitalul initial a fost de doua milioane de florini ceea ce a insemnat o suma semnificativa pentru acele vremuri. Principalul obiect de activitate il reprezenta asigurarea marfurilor transportate pe cale maritime sau fluviala. In primi ani de la infiintare s-au deschis reprezentante in metropolele imperiului - Viena, Budapesta, Praga. Au urmat in - Franta, Germania si Elvetia, cat si peste ocean, in America si Asia.
Assicurazioni Generali patrunde in Romania in 1835, la Braila, avand ca obiectiv principal asigurarea marfurilor transportate. 
Pe 19 martie 1897, ia fiinta Societatea Romana de Asigurari Generale. Dupa doi ani de functionare la Braila, societatea isi muta sediul la Bucuresti, schimbandu-si numele in Generala - Societate Romana de Asigurari Generale. 
In 1935 Generala devine numarul 1 in randul societatilor de asigurare din Romania, detinand actiuni la mai multe societati de asigurare: Dacia - Romania, Steaua Romaniei, Prima Ardeleana.
In 1948, din cauza nationalizarii, Generali este fortata sa se retraga de pe piata romaneasca, la fel cum s-a intamplat si in alte state care au intrat in sfera de influenta sovietica. Generali revine in Romania in anul 1993.
Scurt istoric
In prezent, Generali este una dintre cele mai mari companii de asigurare din lume, situandu-se intre primii trei asiguratori europeni. Grupul Generali include in prezent peste 600 de companii de pe toate continentele. Principalele piete ale grupului sunt pietele traditionale, respectiv Italia, Germania si Franta, care genereaza peste 75% din venituri. 60000 de angajati deservesc peste cele 30 de milioane de clienti. Incasarile grupului Generali in 2005 au fost de 62,8 mld. de euro, iar profitul net a fost de 1,91 mld. de euro. Pe plan european Generali este cunoscut in special ca asigurator de viata, aceasta ramura generand peste 2/3 din veniturile grupului. 
Nevoia de asigurare
Se spune ca "In viata trebuie sa visezi la ce este mai frumos, dar sa te pregatesti pentru ce este mai rau." 
Asigurarea de viata reprezinta cel mai performant instrument de planificare financiara inventat de mintea omeneasca. Indiferent de ce surpriza ne rezerva viitorul - placute sau neplacute - asigurarea de viata ne asigura ca noi sau familia noastra vom avea mai multe optiuni, putand alege in ce mod sa ne continuam viata.
Oamenii cumpara asigurari de viata din doua motive principale:
grija fata de viitorul lor si al familiilor lor;
dorinta de a obtine un castig personal.
In cei 175 de ani de experienta, Generali a creat produse care sa satisfaca prima nevoie, a doua sau ambele.
Referitor la nevoia de a-i sti in siguranta pe cei dragi asigurarea de viata iti garanteaza constituirea instantanee, in momentul semnarii contractului, a unui capital important. Familia ta va primi acesti bani daca vei disparea prematur din viata familiei tale.
Referitor la nevoia de a realiza un castig personal, asigurarea de viata iti garanteaza ca, la momentul dorit de tine, vei primi suma stabilita de tine in momentul semnarii contractului. In acest fel, visul tau de a avea o batranete fara probleme financiare sau de a iti realize un alt tel va devein realitate. Pentru ca tu sa beneficiezi de aceste avantaje, Generali va administra eficient economiile tale, garantandu-ti obtinerea unui castig, la fel cum procedeaza cu economiile celor peste 30 milioane de clienti din Europa
Asigurare versus Banca
Cele doua instrumente nu se exclud, ci se completeaza.
O banca ne ajuta ca maine sa ne fie mai bine decat azi, iar o societate de asigurari ne asigura ca maine nu ne va fi mai rau decat azi.
Vom depune bani la banca pentru a realiza un castig pe termen scurt, sub un an, in vederea realizarii unor planuri pe termen scurt.
Vom economisi printr-o asigurare de viata in primul rand pentru a lasa familiei noastre bani si nu datorii in cazul unei disparitii premature, iar in al doilea rand pentru a acumula un capital garantat, pe termen lung, pe care probabil il vom folosi ca fond de pensie in ultima perioada a vietii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea de Asigurare a Companiei Generali.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!