Metodica Predarii Desenului

Extras din referat Cum descarc?

Educatia estetica, ca o componenta a educatiei generale vizeaza educatia pentru si prin frumos. Intrucat esteticul se realizeaza printr-un sir de categorii estetice (sublimul, frumosul, tragicul, comicul, etc.), educatia estetica devine o pregatire pentru si prin aceste valori. Educatia estetica este un proces pedagogic complex prin care se urmareste dezvoltarea simtului pentru frumos, receptivitatea acestuia, asa numitul "gust estetic" sau capacitatea de a deosebi adevarata frumusete de falsa frumusete, judecata estetica, emotia estetica si dispozitia de integrare creatoare a frumosului in viata cotidiana.
Astfel, educatia artistica devine un proces complex de initiere si formare in vederea intelegerii creatoare a artelor si de influenta a artei asupra formarii constiintei umane. Educatia artistica in scolala presupune, in primul rand, o sensibilizare estetica a celor educati si conducerea lor spre intelegerea, aprecierea si asimilarea creatoare a artelor si a teoriilor despre arta printr-un proces continuu si sistematic. Acest proces determina si o valorificare a potentialului formativ al valorilor materiale si spirituale ale societatii. Posibilitatea inrauririi spiritului prin arta fiind asigurata de faptul ca emotia estetica constituie o angajare integrala a personalitatii ca raspuns la sistemul de valori existent in opera perceputa. Finalitatea educatiei artistice devenind o formare a priceperilor (capacitatilor) de receptare, de integrare si de creatie a structurilor expresive autentice.
Educatia artistico-plastica, in invatamantul preuniversitar, se prezinta ca un mijloc de realizare a unui echilibru intre pregatirea cultural-stiintifica si cea litarar-artistica. Complementaritatea acestor laturi pledeaza pentru dezvoltarea educatiei artistice, pentru ridicarea ei permanenta la nivelul cerintelor actuale. Departe de a-si fi pierdut semnificatia si importanta, in conditiile actuale, in special cele ale progresului tehnic, educatia artistica este imperios necesara si isi sporeste importanta necontenit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metodica Predarii Desenului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!