Josef Albers

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitolul I : Introducerea

,,O dorinta de excitare poate fi indeplinita fara mijloace externe, in sine; si doar crearea este cea mai intensa emotie pe care poti veni sa o cunosti".

Anni Albets

Precum ,,domnii prefera blondele", astfel toata lumea are o preferinta pentru anumite culori si prejudecatii impotriva altora. Din punctul meu de vedere Josef Albers este unul din cei mari artisti care a demonstrat aceasta teorie. Creatia sa incomparabila este cea care ii va conferi nemurirea. Viata unui geniu care a trait permanent cu privirea atintita spre inaltele idealuri: de arta, de cunoastere, care a trait exclusiv prin opera sa, neacceptind compromisuri si daruind acestor idealuri tot ce avea mai bun in propria fiinta. Esentialul, in acest referat, este de a intelege elementele permanente, formale, noi, specifice a unei culori. In cazul dat a unui teoritecian al culorii, care dupa parerea mea a fost unul din cei mai de vaza artisti ai timpului sau. Cu toate acestea a fost inainte de toate o idee, pe care Albers a interpretat-o conform propriei sale personalitati. Ceea ce m-a impresionat in viata si creatiile lui Albers a fost totusi calitatea estetica a produsului sau, cu toate ca unele formulari pot parea azi depasite, ideile de acum mai bine de jumatate de veac ramin cum nu se poate mai actuale. Fiind ,,omul Bauhaus" visa la perfectiunea estetica,perfectiune determinata printr-o incredere totala in functionalism.

Capitolul II: Josef Albers - biografie

Josef Alberts

(19 martie,1888- 25 martie, 1976)

Josef Alberts s-a nascut la 19 martie 1888 in Bottrop, Germania. Intre 1905 si 1908, el a studiat pentru a deveni un profesor in Bren si apoi a predat in scolile primare din Westphalian. El a inceput sa predea in cursul preliminar al Departamentului de Design in 1922, si a fost promovat ca Profesor in 1925, anul in care s-a mutat la Bauhaus Dessau. Lucrarile sale in acest moment sunt concentrate pe proiectarea de mobilier si de lucru cu sticla. In acest timp, s-a casatorit cu Anni Albers1 (nascuta Fleischmann), care a fost, de asemenea, studenta la Bauhaus2. In 1929, ca un ucenic, a reorganizat atelierul de sticla.

Dupa Bauhaus a fost fortat sa-si inchida atelierul, in 1933 Albers a emigrat in Statele Unite ale Americii si s-a alaturat la Facultatea de Black Mountain College, Carolina de Nord, unde a pornit un program de pictura pana in 1949. De la 1950-1958, Albers a condus Departamentul de Design la Universitatea Yale din New Haven, Connecticut. La Yale, Albers a lucrat pentru a extinde programul de curs de formare de design grafic (numit apoi "arte grafice"), angajand designeri ca Alvin Eisenman3, Herbert Matter4 si Alvin Lustig5. In 1962, cu un coleg de la Yale, a primit un grant din partea Fundatiei Graham pentru o expozitie si prelegere cu privire la munca lui. Albers, de asemenea, a colaborat cu profesorul si arhitectul King-lui Wu in crearea de modele decorative pentru unele dintre proiectele lui Wu. Printre acestea au fost seminee distinctiv geometrice pentru Rouse (1954) si casele DuPont (1959), fatada de la Manuscris Society, una dintre grupurile de seniori secrete din Yale (1962), si un design pentru Mt. Biserica Baptista Betel (1973).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Josef Albers.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 831 cuvinte
Nr caractere:
14 641 caractere
Marime:
255.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Arte Plastice
Tag-uri:
artist, teorie, creatie, geniu
Predat:
la facultate
Materie:
Arte Plastice
Sus!