Fazele Cubismului

Extras din referat Cum descarc?

Prima faza, cunoscuta sub numele de precubista, dureaza pana in anul 1910 si se afla sub puternica influenta a lui Cezanne si celebrei lui recomandari de a "reda natura prin intermediul cilindrului, sferei si conului". Braque si Picasso, care pictau in aceasta perioada personaje, peisaje si naturi moarte, nu se multumesc numai cu incercarile de renuntare la perspectiva, ci aspira mai ales sa reduca motivele la forme geometrice fundamentale.
A doua faza - faza analitica - 1910 - 1913
Pablo Picasso - Vioara, pahar, pipa si calimara, 1912
Caracteristica pentru aceasta faza (numita si "cubism ermetic") este optiunea artistica de descompunere a obiectului reprezentat intr-o multime de suprafete mici, geometrizate. Gama cromatica devine neobisnuit de sumara, bazandu-se in principal pe tonuri de cafeniu si cenusiu. Ambii artisti isi dau seama de faptul ca deformarea din ce in ce mai puternica si atractia pentru monocromie poate duce in cele din urma la abstract. Pentru a evita acest lucru si pentru a recrea trimiterea concreta la realitate, ei vor propune noi tehnici artistice


Fisiere in arhiva (1):

  • Fazele Cubismului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!