Norway.Today - Structura Dramatica

Extras din referat Cum descarc?

AUTORUL 
Igor Bauersima, nascut la Praga in 1964, a crescut in Elvetia si a lucrat, din 1969, ca arhitect, muzician - canta la saxofon cu formatia sa Recrash W , scriitor si regizor de film si de teatru. Vorbeste ceha, rusa, germana, dar si engleya si franceza. De scris, scrie mai ales in germana, dar si in engleza. In 1993 impreuna cu actorii Pascal Ulli, Alexandru Seibt, si Sattes Ingrid au fondat OFF OFF Buhne, un grup de teatru alternativ. De atunci, a scris si pus in scena pentru aceasta companie noua piese de teatru. 
La inceputul anilor 2000, Anna Badora, directoaea de la Dusseldorfer Schauspielhaus ii comanda o piesa a carei sursa de inspiratie o gaseste intr-un articol din Der Spiegel, care relata despre sinuciderea a doi tineri, o austriaca si un norvegian. Dupa ce au incheiat mai intai o intelegere pe internet, cei doi s-au aruncat de de la o inaltime de 610 metrei, de pe stanca numita Scaunul Predicatorului. Pentru Bauersima a urmat o perioada de documentare pe site-urile de socializare. In anul 2001, norway. today, montata chiar de autor a paticipat la festivalul de la Mulheim, iar in stagiunea urmatoare a devenit una dintre cele mai jucate piese din Europa.
Premii 
o Premiul pentru cea mai buna productie de teatru alternativ la Festivalul de Impulse 1998 in Renania de Nord-Westfalia 
o Invitatie la Zilele Mulheim Theatre in 2001 
o Cel mai bun autor tanar in stagiunea 2001/2002, cu "norway.today" - pentru "Theater Heute" 
TEXTUL
Inca din titlu, actiunea este fixata in zilele noastre. Cei doi protagonisti, Julie si August, chiar daca locuiesc in colturi diferite de lume, sunt reprezentantii unei generatii crescute in spatiul virtual al Internetului, unde distantele par sa se anuleze, iar comunicarea pare sa fie instantanee. Cu toate acestea, in spatele anonimatului, poate sa stea orice, caci ceea ce afiseaza profilurile virtuale e lipsit de substanta si consistenta si arareori cunoasterea partenerului de conversatie de pe chat e posibila in realitate. De aici si senzatia de ,,facatura" pe care o are in permanenta August, in ceea ce priveste viata, caci : ,,aici nu se intampla nimic adevarat".


Fisiere in arhiva (1):

  • Norway.Today - Structura Dramatica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!