Evoluția contemporană a programului muzee

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Artă
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 2 în total
Cuvinte : 1167
Mărime: 11.66KB (arhivat)
Publicat de: Traian Demeter
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Până acum, in secolul 20 am ajuns să așteptam noile modele îndrăznețe de muzee de artă, cum ar fi noua aripa caleidoscopic Daniel Libeskind pentru Denver Art Museum . Dar astfel de fantezii arhitecturale au dat naștere la plângeri care arhitectura muzeului devine prea des opera de arta adevarata umbră ceea ce este în interior. Nu există îndoială că majoritatea celor care zboară la Bilbao au in primul rând in gand de a vedea sclipitoare sculptura a lui Frank Gehry, Muzeul Guggenheim. Acest muzeu a ridicat stafeta prin potențialul de marketing al orașului atunci când un arhitect faimos creează un design atrăgător

Până la sfârșitul secolului al XIX-lea unele dintre obiectivele inițiale ale muzeelor de artă au fost înlocuite de ideea muzeului - refugiu liniștit . Această schimbare s-a manifestat în muzeele americane prin două modificări. În primul rând," bătălia de mulaje " a fost câștigat de cei care au susținut că, indiferent de valoarea educativă a copiilor , scopul principal un muzeu a fost cea de lucrări originale de cea mai înaltă calitate. Rândurile scaunelor ajung la tavan, lucrări agatate la nivelul ochilor, cu spațiu suficient între ele pentru a permite privitorului să se concentreze pe un singur lucru la un moment dat .

Muzeul o destinație competitivă pentru activitatea de petrecere a timpului liber. Arhitectura în sine trebuie să includă acum spații atractive pentru toate activitățile noi . Evident , în măsura în care muzeul ca destinație de divertisment a depășit cele mai multe funcții tradiționale ale muzeului variază enorm de la muzeu la muzeu.

Următorul pas în evaluarea arhitecturii muzeului contemporan este să privesc la unele cazuri individuale , dar în selectarea acestora trebuie să aleg exemple care ilustrează diferitele tipuri de muzee care necesită abordări diferite de design. Cele mai relevante sunt muzeul ca spatiu sacru, ce ise incadreaza ambele muzee: tradițional ( Luvru ) si modern ( MoMA ), care ofera o incinta adăpost pentru contemplare. Muzeul în calitate de arta de mediu care include muzee , cum ar fi Guggenheim Gehry care creează medii interactive pentru tipuri noi de artă. Pentru a stabili dacă muzeu în cauză este dedicat arată o colecție permanentă substanțială, sau dacă acesta este în primul rând un loc de întâlnire pentru expozitii temporare. Acest program oferă trei tipuri: muzee cu colecții ( Guggenheim din Bilbao, MoMA ) , muzee săli de expoziție ( Contemporary Arts Center ) muzee -intrări ( Muzeul de Arta Milwaukee, Denver Art Museum ).

Bibliografie

”Cele mai extravagante muzee din lume”

”Saptezeci de minuni arhitecturale ale lumii” – Editura Aquila

Preview document

Evoluția contemporană a programului muzee - Pagina 1
Evoluția contemporană a programului muzee - Pagina 2

Conținut arhivă zip

  • Evolutia contemporana a programului muzee.doc

Ai nevoie de altceva?