Estetica în Arhitectură

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Conceptul de estetica isi are originea in limba greaca: aisthesis, aisthetikos -;ceea ce se refera la sensibil, placut, frumos.Estetica este stiinta despre frumos, ea studiind legile si categoriile frumosului.

Arta este o componenta esentiala a esteticului, exprima realitatea sub forma de imagini artistice (estetice), fiind o exprimare concret-senzoriala tipica a creatiei artistice, avand nuante si limbaje specifice fiecarei ramuri a ei:

- pictura,

- gravura,

- sculptura,

- muzica,

- literatura,

- film,

- teatru,

- desen,

- dans etc.

Design-ul si estetica arhitecturala reprezinta imbinarea utilului, performantelor si functionalitatii cu placutul, sensibilul, frumosul si crearea si evidentierea produselor finale.

Educatia estetica reprezinta actiunea de formare si dezvoltare a personalitatii umane prin receptarea, evaluarea si crearea frumosului din natura, societate si arta. Nucleul educatiei estetice il reprezinta educatia artistica, care are o sfera de actiune mai restransa, operand numai cu frumosul din arta (Cretu, 1999). Dar un ape alta se completeaza reciproc, astfel educatia estetica duce la cerarea frumosului in arta iar esteticul in arta (de celel mai dese ori in arhitectura) dezvalui o ampla actiune asupra educatiei lumii inconjuratoare intr-un stil al esteticii redate prin capodopere.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Estetica in Arhitectura.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 758 cuvinte
Nr caractere:
10 346 caractere
Marime:
23.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Artă
Tag-uri:
Estetica in Arhitectura, limba greaca
Predat:
la facultate
Materie:
Artă
Profesorului:
Traci MIhai
Sus!