Dumitru Rusu

Extras din referat Cum descarc?

Nascut la 6 Noiembrie 1938 in una din cele mai frumoase si binecuvintate zone ale Romaniei si anume Bucovina, unde strajuiesc de veacuri biserici si manastiri pictate, dovada incarcaturii culturale a zonei, Dumitru Rusu inca de copil a fost influentat de acestea.
Dupa terminarea Liceului de Arta din Iasi apoi a Institutului de Arta Plastica din Cluj se intoarce pe meleagurile copilariei, unde prin lucrarile sale incearca sa zugraveasca nu numai frumusetea acestor locuri dar si incarcatura lor spirituala (oameni, monumente istorice, arhitectura populara, datini si obiceiuri populare, etc.) pe care sa le lase celor care vor urma.
Incepind cu 1966 a fost mereu prezent in expozitii in tara si in strainatate. Are la activ un numar de 16 expozitii personale in Suceava cu grafica, pictura in ulei, icoane pe lemn si sticla, metaloplastie.
Este prezent cu lucrari in colectii de stat si particulare din Romania cit si in colectii particulare din SUA, Franta, Germania, Italia, Elvetia, Olanda, Canada, etc.
Asa cum bine spunea un critic de arta, "Dumitru Rusu este artistul care picteaza cu sufletul lasindu-ne tot odata si o pictura document a minunatelor meleaguri ale Moldovei de nord - Bucovina."
De aceea intilnirea cu opera lui Dumitru Rusu este intotdeauna o sarbatoare, un moment unic pentru cei ce iubesc intr-adevar arta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dumitru Rusu.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!