Designul și estetica pantofilor cu toc

Extras din referat Cum descarc?

Designul pantofilor
Designul are drept scop ca orice obiect produs de om sa fie atat eficient, cat si atragator prin aspect. Acesta este in sine o imbinare de arte,deoarece mai intai observam calitatile estetice ale produselor.
Designul este prezent in absolut toate obiectele confectionate de om : imbracaminte,locuinte,mobila,electrocasnice,pantofi,ambalajele produselor etc. 
Scurt istoric al aparitiei pantofilor 
Sunt desene ce demonstreaza existenta incaltamintii inca de acum 40 000 de ani cand oamenii isi aparau picioarele impotriva frigului si a pietrelor de pe jos In Armenia s-au gasit pantofi vechi de 3.500 de ani,iar in Mesopotamia s-a descoperit existenta pantofilor prin 1600-1800 i.Ch. Muntenii din acea vreme purtau o incaltaminte foarte asemanatoare cu niste mocasini. 
In Evul Mediu,designul pantofilor a fost de-a dreptul ridicol. Pantofii chinezesti,care provocau deformarea picioarelor au disparut nu de mult timp din uz.
Abia prin 1850 designul pantofilor a cunoscut diferentierea intre stangul si dreptul,tot atunci cand au aparut si primele masini de fabricare in masa a pantofilor,pana atunci fiind confectionati manual.
Predecesorii pantofului cu toc
Pantoful cu toc este un obiect vestimentar ce a aparut inca din epoca Egiptului Antic, acestia fiind utilizati numai in scop ceremonial atat de femei cat si de barbati. In Roma Antica,prostituatele erau recunoscute datorita incaltarilor inalte,deoarece picioarele desculte reprezenta umilinta fata de Dumnezeu.
Cateva secole mai incolo,tocul a devenit o modalitate de ierarhizare sociala. Chopinele aveau rolul de a proteja picioarele si imbracamintea de praf si noroi,deoarece erau niste platforme inalte de 20 de centimetri. Cu cat platformele erau mai inalte,cu atat femeia avea un rang mai important in societate.Chopinele au aparut in 1400 in Venetia,apoi au fost adoptate cu success si in Turcia si China.
In timpul Renasterii,chopinele erau purtate de femeile care voiau sa fie la moda.Dar introducerea pantofilor cu toc in vestimentatia femeilor , a fost facuta de catre Ecaterina de Medicis care era foarte scunda de inaltime.
Platformele erau purtate si de barbate,Ludovic al XIV-lea fiind un prim exemplu,acesta dorind sa-si ascunda inaltimea purta platforme de 5cm.


Fisiere in arhiva (1):

  • Designul si Estetica Pantofilor cu Toc.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!