Designul in Anglia

Extras din referat Cum descarc?

Istoria designului este interesanta si pentru nespecialisti pentru ca ea arata bine diversitatea obiectelor create de designeri precum si marea varietate a opiniilor lor asupra rolului obiectului in societatea noastra contemporana. In a doua jumatate a veacului trecut,industria parcur?sese deja o buna parte a istoriei sau mai binezis a preistoriei sale.Incepuse,efectiv,o alta era,masinismul.Dar noua lume era inca,in cea mai mare parte,lipsita de echilibrul functional-estetic al for?melor,infatisindu-se intr-un mod eteroclit,incepind cu spatiul urbanistic-arhitectu-ral si sfirsind cu obiectele.
Puterea dezvoltarii industriale dadea nastere,neintrerupt,unor noi familii de forme ce nu puteau fi ascunse in totalitate:elicea,volantul,vilbrochenul,noile tipuri de masini,unelte,podu-rile,viaductele,constructiile industriale din otel.Dar nimic nu ilustreaza mai bine viteza si am?ploarea cresterii productiei industriale si implicit,pe cea a inventiei tehnice si formale,decit expozitiile. Era marilor manifestari industriale internationale se deschide in 1851 la Londra,cu prima Expozitie universala,al carui centru de atractie a fost uriasul Crystal Palace,constructie acoperind 74.000 mp,(cam de patru ori mai mare ca biserica San Pietro din Roma)rea?lizata de Joseph Paxton(un horticultor al carui proiect in afara concursului a fost preferat proiectelor arhitectilor clasici,datorita unor aspecte considerate moderne pentru perioada respectiva si anume:un produs arhitectural care este o sinteza reusita a cunostintelor de creator in materie de tehnici de acoperis orizontal utilizat la sere si experienta unei intreprinderi in materie de structuri metalice-grinzi pentru cai ferate)din elemente standardizate,de lemn,otel si sticla,prefabricate la Birmingham si montate la Londra in termenul record de sase luni.Edificiul este gigantic pentru acea vreme :563 m lungime,263 m latime,acoperind o suprafata de cca.74000mp.Inalt de 36 m el este sustinut de 3300 de co- loane de fonta,2224 de grinzi si 300000 elemente de sticla.


Fisiere in arhiva (1):

  • Designul in Anglia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://en.wikipedia.org/wiki/Design_history;
http://www.independent.co.uk/news/uk/this-britain/best-of-british-design-524743.html;
http://shop.ycnonline.com/library/item/rgb-reviewing-graphics-in-britain/category/;
http://www.wordtrade.com/arts/graphicdesignR.htm


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!