Corpul Uman in Sculptura

Cuprins referat Cum descarc?

1.Motivul alegerii proiectului propus.
2.Transpunerea structurilor anatomice in proiecte sculpturale personale.
3. Analiza tipurilor de reprezentare ale corpului uman in istoria artelor.
4. Statutul artei in epoca moderna
5. Caracteristicile epocii actuale: cunoasterea analogica si cea digitala.
6. Posibilitati actuale de stilizare si reprezentare a trupului uman.


Extras din referat Cum descarc?

CORPUL UMAN IN SCULPTURA
1.Motivul alegerii proiectului propus.
Proiectul propus presupune studierea idealurilor de reprezentare a corpului uman de-a lungul intregii istorii a artelor, si punerea in evidenta a expresivitatii si frumusetii acestuia prin diverse forme de abordare si utilizare a difertelor materiale atat coventionale cat si neconventionale.
Imi propun, in special in prima parte a masteratului, aprofundarea principalelor forme de reprezentare a trupului uman in sculptura, de-a lungul istoriei artei, in vederea interpretarii si stilizarii acestora si a dezvoltarii unei viziuni proprii. 
Acest proiect il voi concretiza atit prin desen cat si prin reprezentari tridimensionale, create si cu ajutorul programelor grafice 3d si pe care intentionez sa le materializez in proiecte sculpturale monumentale.
In cea de a doua parte a masteratului, imi propun relizarea unui priect expozitional, proiect ce are ca fundament punerea in evidenta a frumusetii si complexitatii trairilor interoare ale fiintei umane.
Consider ca trupul uman si reprezentarea acestuia alcatuieste ,,natura interioara" a sculpturii, el putand fi considerat fundament al artei si al universului, dupa cum insusi Hegel spune: ,,Dintre plasmuirile artei, ceea a omului este ca mai inalta, deoarece numai intar-insa spiritul isi poate avea corporietatea si poate dobandi expresie".
Corpul uman este expresia integrala a caracteristicilor generale sau esentiale ale universului caruia ii apartinem. Acest fapt a fost reprezentat in toate formele de arta si in toate traditiile lumii. Potrivit traditiei ebraice, arborele sefirotic este atit o schema a configuratiei fizice a corpului cat si o "harta" a etapelor evolutiei unei persoane, evolutie atat psihologica cat si spiritula. Partea de jos a corpului corespunde, simbolic, copilariei si tineretii, caracterizate de dorinta de "a avea". Partea centrala corespunde lui "a fi". Iar partea superioara a corpului, respectiv capul, corespunde lui "a deveni" si presupune realizarea spirituala efectiva. Dar are - spre deosebire de celelalte doua - si alternativa lui " a parea", ceea ce elimina planul realizarii. Din acest motiv , marile culturi si civilizatii istorice au dezvoltat o sculptura in care corpul uman a avut un rol si un loc important sau chiar central, cum e cazul artei si gandirii din Grecia antica si din Renastere. 
2.Transpunerea structurilor anatomice in proiecte sculpturale personale.
-Schimbarea sensului imediat al formei si adaugarea de noi functiuni si valoari de sens. Coloana vertebrala - coloana a infinitului. Proiect de sculptura monumentala. 
-Realizarea de proiect in varianta desen si prin intermediul programelor grafice 3D.
-dezvoltarea unei viziuni personale concretizata intr-un proiect expozitional; valente simbolice ale corpului uman si a structurilor anatomice ale acestuia.
Imi propun sa dau curs unor procese de identificare a dorintelor si aspiratiilor fiintei mele interioare, dar si a tuturor idealurilor de frumusete si armonie a mintii si a trupului pe care umanitatea le-a dezvoltat si perpetuat in timp. Aceasta este substanta proiectului meu de masterat.
Pe acest camp de gandire artistica inentionez sa dau nastere unor forme si formule sculpturale cu puternice valori simbolice care sa fie nimic altceva decat proiectii in tridimensional a aspiratiilor sufletului si constiintei mele spre pace, deplina relaxare, intelegere si rezonanta cu legile firii si ale naturii.
Este o cautare a frumusetii eterne, proiectata prin structurile corpului uman, a frumusetii contemplatiei proceselor sofisticate ale mintii si ale peisajelor infinite ce ne populeaza constiinta, a frumusetii relatiilor clare ale spiritului in sine, ale spiritului fata de ceilalti, a frumusetii structurilor naturale.
Omul nu conteneste sa recreeze lumea intr-un etern si fascinant joc fara limite. Perspectiva asupra timpului este cheia tuturor intelesurilor. Se poate ca omul sa fi fost creat din "nimic"prin "vointa divina" care a extras si separat contrariile virtuale din nimic, dandu-le consistenta realitatii si facadu-l sa existe ca o vibratie in jurul acelui nimic originar. Noua ne ramane doar sansa de a descoperi si experimenta cate ceva din ceea ce suntem de fapt.


Fisiere in arhiva (1):

  • Corpul Uman in Sculptura.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!