Bill Violla

Extras din referat Cum descarc?

Instalatiile au aparut in mediile artistice o data cu dadaistii si primele lor ready made-uri in anii 1920-1930. Aceste manifestari dadaisete aveau ca idee eliminarea oricarei forme de logica si ratiune. De la instalatiile lui Duchamp("Pisuarul"), din ce in ce mai multi artisti au inceput sa adereze la aceasta forma de arta si sa se manifeste creativ prin instalatii, mai ales incepand cu anii 1970. Instalatia in arta nu are o definitie clara. Ideea de baza este ca opera numita "instalatie" sa fie tridimensionala si sa contina o combinatie de obiecte cu sunete, culori, lumini, proiectii video si multe altele. 
Instalatia video este un cea mai comuna forma a video art-ului din zilele noastre, care are aceleasi principii ca oricare instalatie. Uneori este combinata cu alte mijloace de exprimare vizual-narativa si este adesea inclusa intr-o instalatie sculpturala sau intr-un perfomance, sub forma de diverse proiectii. Proiectiile sunt sub forma unor monitoarea legate intre ele sau ale unor proiectoare.
Bill Viola este un artist vizual contemporan de origine americana, care a expus proiecte ample de succes in cele mai mari galerii si muzee precum National Gallery Londra, Guggenheim Berlin/New York, Metropolitan Museum of Modern Art, New York, Getty, Los Angeles si multe altele. In lucrarile sale de instalatie acesta vorbeste despre idei ale unor experiente umane fundamentale precum nasterea, moartea sau aspecte ale constiintei umane. S-a inspirat in lucrarile sale din zen-ul budist, mistica religiei crestine si islamice avand subiecte abordate din istoria artei medievale si renastere. O alta tema regasita la Bill Viola este dualismul avand ca idee esentiala viata si moartea, lumina si intunericul, agitatia si calmul, zgomotul si linistea. 
Bill Viola foloseste in lucrarile sale de instalatie video un stil pictural, prin folosirea imaginei dinamice cu ultra-slow motin incurajand astfel privitorul sa se cufunde in imagine si sa se conecteze cat mai profund cu simbolistica imaginei expuse. Artistul vizual se bazeaza foarte putin pe editarea computerizata in lucrarile sale, dorind sa scoata in evidenta motivul sau de folosirea a tehnicii slow-motin, tehnica ce a evoluat considerabil fata de primele sale opere. Bill Viola dezvolta diferite scene create in propriul sau studio unde lucreaza cu actori. Acesta devine un regizor de film care doreste sa ne transmita ideile si starile sale prin intermediul personajelor prezente care dezvolta actiunea. Toate lucrarile sale sunt expuse in dimensiuni mari, instalatiile avand proiectii multiple de imagine pe peretii galeriilor sau muzeelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bill Violla.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!