Ecologie urbană - Revitalizarea centrului orașului Andenne

Extras din referat Cum descarc?

Aflat in inima orasului Andenne, Belgia, proiectul propus de Frederic Haesevoets si Art and Build se axeaza pe revitalizarea durabila a zonei centrale, pentru a da startul unei urbanizari coerente si a unui model de urmat pentru o dezvoltare urbana ulterioara, intrucat populatia si economia sunt in continua crestere. Suprafata de desfasurare a proiectului este de 40 000 mp iar perioada de desfarurare a acestuia a inceput in 2011 si se preconizeaza a se incheia in 2019.
Noile cladiri, amplasate de-a lungul unei fasii verde, vor completa tesutul urban, aflat intr-o continua dezvoltare, fiind atent integrate in mediu, astfel realizandu-se o continuitate a zonelor adiacente, prin rezolvarea corecta a spatiilor de tranzitie si a legaturilor cu strazile ce inconjoara situl.
Propunerea doreste incurajarea diversitatii sociale si are la baza conceptul de cartier sustenabil, cu un consum mic de energie, denumit "Promenade des Tilleuls". Aceasta este articulata in jurul a sase tematici: analiza sitului si a programului de arhitectura propus, facilitarea integrarii proiectului in tesutul urban existent, incurajarea diversitatii, promovarea conceptului de utilizare sustenabila a resurselor, asigurarea unui mediu care sa indeplineasca cerintele de igiena, confort si gestionarea sustenabila a proiectului. 
In urma analizarii cerintelor si restrictiilor, s-au propus 226 de unitati de locuit, diferentiate pe categorii de varsta si tipologii de familie, articulate astfel: locuinte colective grupate si semi-grupate, locuinte individuale si apartamente pentru ingrijirea locuitorilor in varsta. De asemenea s-au propus 32 de spatii comerciale, aflate la parterul blocurilor, spatii cu functiune administrativa si culturala, parcari subterane private si publice, o scoala, un parc, echipamente comunitare si o noua piateta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ecologie urbana - Revitalizarea centrului orasului Andenne.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. https://www.frederic-haesevoets.com/ilot-andenne
2. https://www.archdaily.com/281672/revitalization-of-the-city-of-andenne-frederic-haesevoets-architecture
3. http://www.artbuild.eu/projects/masterplanning/urban-renewal-andennes-city-centre
4. https://www.youtube.com/watch?v=IHjXFcrscWI


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!