Ecologie urbană - Revitalizarea centrului orașului Andenne

Extras din referat

Aflat in inima orasului Andenne, Belgia, proiectul propus de Frederic Haesevoets si Art and Build se axeaza pe revitalizarea durabila a zonei centrale, pentru a da startul unei urbanizari coerente si a unui model de urmat pentru o dezvoltare urbana ulterioara, intrucat populatia si economia sunt in continua crestere. Suprafata de desfasurare a proiectului este de 40 000 mp iar perioada de desfarurare a acestuia a inceput in 2011 si se preconizeaza a se incheia in 2019.
Noile cladiri, amplasate de-a lungul unei fasii verde, vor completa tesutul urban, aflat intr-o continua dezvoltare, fiind atent integrate in mediu, astfel realizandu-se o continuitate a zonelor adiacente, prin rezolvarea corecta a spatiilor de tranzitie si a legaturilor cu strazile ce inconjoara situl.
Propunerea doreste incurajarea diversitatii sociale si are la baza conceptul de cartier sustenabil, cu un consum mic de energie, denumit "Promenade des Tilleuls". Aceasta este articulata in jurul a sase tematici: analiza sitului si a programului de arhitectura propus, facilitarea integrarii proiectului in tesutul urban existent, incurajarea diversitatii, promovarea conceptului de utilizare sustenabila a resurselor, asigurarea unui mediu care sa indeplineasca cerintele de igiena, confort si gestionarea sustenabila a proiectului. 
In urma analizarii cerintelor si restrictiilor, s-au propus 226 de unitati de locuit, diferentiate pe categorii de varsta si tipologii de familie, articulate astfel: locuinte colective grupate si semi-grupate, locuinte individuale si apartamente pentru ingrijirea locuitorilor in varsta. De asemenea s-au propus 32 de spatii comerciale, aflate la parterul blocurilor, spatii cu functiune administrativa si culturala, parcari subterane private si publice, o scoala, un parc, echipamente comunitare si o noua piateta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ecologie urbana - Revitalizarea centrului orasului Andenne.docx

Imagini din acest referat

Bibliografie

1. https://www.frederic-haesevoets.com/ilot-andenne
2. https://www.archdaily.com/281672/revitalization-of-the-city-of-andenne-frederic-haesevoets-architecture
3. http://www.artbuild.eu/projects/masterplanning/urban-renewal-andennes-city-centre
4. https://www.youtube.com/watch?v=IHjXFcrscWI


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!