Somnul și Visele

Extras din referat Cum descarc?

Gilbert Durand este autorul citorva studii fundamentale din spatiul gindirii europene specifice anilor '60-'70 ai secolului XX. Cu volumul Structurile antropologice ale imaginarului aparut in 1960, savantul francez deschide calea interpretarilor complexe ale simbolisticii si ale schemelor imaginarului prin sinteza vasta a teoriilor diverse in care  sunt integrate epistemei postsaussuriene continuari si polemici generate de semiologie, de structuralism, de antropologia sociala si culturala, de semantica, psihologie, psihanaliza si mitologie.
De la celebrul studiu ce are ca obiect bazele antropologice ale functiei imaginarului, la volumul din 1979, Figuri mitice si fete ale operei, de la mitocritica la mitanaliza, traseul metodologic al lui Gilbert Durand se defineste in mod limpede, preocuparile raminind constante, iar istoria criticii moderne si antropologia culturala inregistrindu-i contributia marcanta, alaturi de Georges Dumezil, in spatiul cercetarilor mitocriticii. Afinitatile cu psihanaliza, cu viziunea jungiana asupra arhetipurilor, cu mitologia si faptele notate fidel de istoria religiilor se regasesc in studiul pe care, atit de modest, dar constient fiind de amploarea cercetarii, Gilbert Durand si-l intituleaza ,,Introducere in arhetipologia generala". Citarile din operele consacrate ale lui Jean Piaget, Marie Bonaparte, Gaston Bachelard, Georges Dumezil, Mircea Eliade, C. G. Jung, H. Zimmer etc. se constituie intr-un fundament teoretic si sint in permanenta corelate cu materialele concrete prezentate pentru a explica simbolismul plural ce caracterizeaza structurile esentiale, ordonatoare, ale imaginarului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Somnul si Visele.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!