Spiritul întreprinzător

Previzualizare referat:

Extras din referat:

A fi intreprinzator nu inseamna, in mod obligatoriu, a pune bazele si a conduce apoi o firma sau o mica afacere. Aceasta este o ipostaza a intreprinzatorului, cea mai des intalnita probabil.

In multe tari, intreprinzatorii (engl.: entrepreneurs) se ocupa cu crearea de idei de afaceri (nu de putine ori trasnite si crete), identificarea posibilitatilor de a pune in practica acele idei (atragerea unor finantatori sau pur si simplu vinderea ideii) si dezvoltarea ideii respective, devenita intre timp afacere, in functie de dinamica pietei si de satisfacerea unor noi nevoi ale clientilor.

Un bun intreprinzator are nevoie de doua mari "calitati":

a. Percepe nevoile existente intr un mediu ca pe oportunitati posibile pentru a se manifesta ca intreprinzator

b. Este capabil sa gaseasca solutii la probleme existente

Caracteristicile si personalitatea intreprinzatorului au fost analizate de foarte multi cercetatori. Probabil ca nici un alt aspect legat de intreprinzator nu a fost studiat cu atata consecventa. Si, bineinteles, punctele de vedere difera. Totusi, daca ar fi sa alcatuim un portret robot al intreprinzatorului de succes, acesta ar arata in felul urmator: barbat, 25-35 ani, singurul copil la parinti, absolvent de facultate, parintii detin o afacere, inca de copil a inceput sa faca bani, nascut intr-o zona favorabila afacerilor si de religie protestanta. Daca toate aceste trasaturi pot fi regasite la o persoana, ea se poate situa in postura favorabila a intreprinzatorului ideal. Daca insa nu sunt intrunite toate aceste trasaturi, nu sunt motive de ingrijorare. In lume sunt o multime de intreprinzatori de succes care nu au studii superioare, adolescenti, pensionari, gospodine, copii de bani gata, moldoveni, ortodocsi sau catolici. Pur si simplu nu exista elemente care sa determine daca un intreprinzator are succes sau nu.

Pe de alta parte, trasaturilor personale ale intreprinzatorilor de succes trebuie sa li se dea cu siguranta o atentie deosebita. Daca o parte din aceste trasaturi lipsesc, trebuie procedat cu tact si in nici un caz descurajant. Se pot elimina o serie din aceste lipsuri fie prin instruire si autodisciplina, fie prin compensarea unora din limitele proprii prin alegerea atenta a partenerilor si a altor membrii ai echipei.

Vom imparti trasaturile personale ale oamenilor in trei categorii:

- trasaturi personale comune intreprinzatorilor de succes, pe

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Spiritul Intreprinzator.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 333 cuvinte
Nr caractere:
7 775 caractere
Marime:
12.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Antreprenorială
Tag-uri:
afacere, proiect, intreprindere, antreprenor
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!