Recenzie - Jurnalul internațional al managementului educației

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Antreprenoriat
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 949
Mărime: 20.15KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Cum Educarea, Stimularea si Incubarea incurajeaza studentii antreprenori

Uniresitatile din intreaga lume arata un interes in incurajarea antreprenoriatului, cauta sa incurajeze studentii sa isi urmeze caile si carierele in acest domeniu astfel ajutand economia si devenind antreprenori de succes. Primele 3 studii in incurajarea studentilor asupra antreprenoriatului au fost aplicate de : MIT in Statele Unite,IIIT in India și Universitatea Utrecht din Olanda.

Finantarea si sustinerea noilor cercetari este o metoda de incurajare si un mod foarte bun de a ii ajuta pe tinerii ce doresc o cariera in acest domeniu. Aratand interes si sutinandu-i sunt impinsi in continuarea studiilor catre a devenii buni antreprenori.

Guvernele spera ca economia actuala sa aiba la baza antreprenori de succes. De aceea stimuleaza studentii si incurajeaza si ajuta universitatile sa le creeze toate conditiile pentru a duce la crearea a noi companii si afaceri de succes, astfel ajutand statul, economia dar dand un exemplu pentru generatiile urmatoare de studenti.

Studiile arata ca nu educatia sau materialele prezentate in universitati sunt neaparat cauza pentru care un student alege o cariera in antreprenoriat. Unii evidentiaza interes in acest domeniu inca de la inceput, pe cand pentru altii este nevoie de alti stimuli pentru a ii incuraja sau a trezi spiritual de antreprenor.

Pasii in indrumarea tinerilor antreprenori sunt: oferind suport continuu pe perioada de dezvoltare, oferind modele de success,exemple, si cursuri de initiere.

Stimulare acestora este un lucru foarte important, cateva metode sunt acelea de finantare, creare de oportunitati de afaceri pentru student dar si oferind suport in crearea planului de afacere.

Incubarea este modul prin care universitatile dar si statul asigura succesul noilor intreprinzatori pe termen lung. Oferind cunostinte si consultant se asigura ca si generatiile urmatoare sunt incurajate sa urmeze o cariera in acest domeniu. Multe studii arata ca sunt create legaturi stranse intre mentori/profesori si student/antreprenori.

Institutul Internațional de Informatică Hyderabad ( IIIT ) a fost infiintata in anul 1998- este o universitate care se concentrează pe cercetare și educație în domenii legate de Informatică și Tehnologia Informației. IIIT a devenit unul dintre colegiile de inginerie cel mai bine clasate din India si are ca scop pregatirea în mod activ a studenților pentru o carieră de antreprenor.

Universitatea Utrecht (UU) - una dintre cele mai vechi universități de cercetare din Olanda . Antreprenoriatul este una dintre componentele cheie ale recentei politicii " valorificarea cunoștințelor " . In ultimii ani , UU a lansat un birou de transfer de tehnologie , un centru de antreprenoriat, un incubator de afaceri și mai multe cursuri în domeniul antreprenoriatului . Toate aceste eforturi ar trebui să stimuleze facultatea și elevilor să obțină " O atitudinea antreprenorială " .

Preview document

Recenzie - Jurnalul internațional al managementului educației - Pagina 1
Recenzie - Jurnalul internațional al managementului educației - Pagina 2
Recenzie - Jurnalul internațional al managementului educației - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Recenzie - Jurnalul international al managementului educatiei.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri

1. Domeniul de afaceri Repararea echipamentelor de comunicatii 2. Tipul activitatii principale si codul CAEN Cod CAEN 9512 - Repararea...

Cazul externalizării serviciilor IT outsourcing și BP outsourcing

Noţiunea de externalizare vine din terminologia americană outside resourcing, cu sensul de a procura din exterior. Termenul în limbajul economic...

Activitatea de evaluare a întrprinderii

Principalele obiective ale unității de învățare nr.1 sunt: - Activitatea evaluării și necesitatea acesteia; - Factorii care influențează...

Antreprenor de succes - Levi Strauss

Date generale (scurta biografie) Levi Strauss (26 februarie 1829 - 26 septembrie 1902) a fost un om de afaceri american de origine germana care a...

Managementul proiectelor

Tema1: Conceptul de proiect și management al proiectelor 1. Noțiunea de proiect și trăsăturile proiectului Organizațiile economice realizează...

Programul național de dezvoltare a competențelor de evaluare ale cadrelor didactice (DeCeE)

TEMA 1 Componentele Curriculumului Național (planul-cadru, programa școlară, manualul alternativ). Relația dintre curriculum și evaluare....

Ai nevoie de altceva?