Plan de afaceri pentru SC Antonia's Ice Creams SRL

Cuprins referat Cum descarc?

1. Descrierea afacerii ...3
1.1 Riscurile specifice ale afacerii ..3
1.2 Cheltuieli 4
1.3 Estimarea profitului afacerii (pe luna) .4
1.4 Analiza SWOT ...5
2. Descrierea produsului 6
2.1 Descrierea in detaliu a produsului ...6
2.2 Caracteristicile tehnice ..6
2.3 Avantaje competitive .6
3. Operatiuni 7
3.1 Amplasare .7
4. Marketing .7
4.1 Piata tinta ...7
4.2 Distributie ..7
4.3 Preturile produselor ..7
4.4 Promovarea produselor 8
4.5 Concurenta ...8
4.6 Colaboratori ..8
5. Forma juridica .9
6. Echipa manageriala .9
6.1 Numele si pregatirea angajatilor .9
6.2 Forta de munca ..9
7. Construirea unui buget .10


Extras din referat Cum descarc?

1. DESCRIEREA AFACERII
S.C. Antonia's Ice Creams S.R.L. este o firma a carei principala afacere este in sectorul tertiar (servicii), respectiv o gelaterie. Aceasta are ca obiect de activitate vanzarea de inghetata si produse aferente ei publicului roman. Scopul principal al firmei este sa asigure cumparatorilor produsele in cantitatea si de calitatea necesara, care sa permita onorarea cerintelor clientilor din tara.
Ideea de deschidere a unei gelaterii a venit dupa observarea numarului mic de astfel de localuri in Bucuresti. Dupa ce a fost discutata pentru o perioada de timp impreuna cu membrii familiei si anumiti specialisti, am ajuns la concluzia ca o astfel de afacere ar prinde repede publicului bucurestean, mai ales daca locatia este aleasa cu grija.
Aceasta gelaterie se doreste a fi deschisa in orasul Bucuresti, de preferat intr-un spatiu de dimensiuni reduse.
Ca si public tinta, aceasta afacere doreste sa atraga clienti tineri, mai ales copii si adolescenti. Pentru a reusi acest lucru, gelateria va fi amplasata intr-o zona frecventata de tineret, precum zona Cismigiului, in apropiere de parc si de liceul ,,Gheorghe Lazar".
Din punctul de vedere al preturilor, acestea vor fi similare cu cele ale competitorilor. Ceea ca va destinge meniul afacerii de cel al concurentei vor fi bauturile pe baza de cafea si ciocolata, reci si calde, servite cu inghetata si salatele de fructe servite, de asemenea, cu o cupa de inghetata.
Ca si capital necesar pentru pornirea afacerii, consider ca suma de 30.000 de euro este suficienta pentru a asigura un start bun firmei. Banii vor fi folositi pentru achizitionarea de frigidere, aparatura pentru pregatirea cafelei si a bauturilor calde/reci, achizitionarea unei mobile potrivita gelateriei (mese cu scaune albe), aparatura de iluminat, platirea chiriei pentru primele luni de functionare, asigurarea salariului celor 2 angajati ai firmei etc. Banii vor fi obtinuti de la banca, prin realizarea unui credit.
Forma juridica -  SRL- a fost considerata cea mai potrivita din urmatoarele motive:
-  raspundere limitata a asociatilor;
-  capitalul social al firmei este distinct de cel al asociatilor;
-  formulare simple la constituire;
-  capital social redus.
1.1 Riscurile specifice ale afacerii
Am specificat mai sus ca acest tip de local nu este unul intalnit atat de des in capitala Romaniei, lucru ce constituie atat un avantaj, cat si un dezavantaj, din mai multe motive, cel mai important fiind faptul ca publicul roman nu este obisnuit sa achizitioneze astfel de produse cu specific italian, ceea ce ii va inclina pe o parte din ei sa considere acest bun un moft/lux.
De asemenea, se pune problema deschiderii unui local ce vinde produse reci, preferate cel mai mult cand vremea este calda. Pe timpul toamnei, in special iernii, vanzarile o sa scada semnificativ, publicul dorind sa opteze pentru o bautura calda sau un desert cald.
Un alt risc ar reprezenta cel financiar, mai ales in primele luni de functionare. Pentru a asigura un venit semnificativ in primele luni, deschiderea magazinului este programata pentru luna mai, dupa trecerea Pastelui.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de afaceri pentru SC Antonia's Ice Creams SRL.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!