Cazul externalizarii serviciilor IT outsourcing si BP outsourcing

Extras din referat Cum descarc?

Notiunea de externalizare vine din terminologia americana outside resourcing, cu sensul de a procura din exterior. 
Termenul in limbajul economic indica recurgerea la surse externe in vederea dezvoltarii activitatii intreprinderii, care in mod traditional isi utiliza resursele interne.
Externalizarea internationala este definita ca fiind procurarea de catre o firma a unor servicii sau inputuri materiale de la o sursa aflata intr-o alta tara.
BPO reprezinta un tip de externalizare ce implica contractarea operatiunilor si responsabilitatilor specifice unui tip de proces de business catre un provider tert de servicii. Initial, acest termen a fost asociat cu fimele de manufactura care isi externalizau segmente ale lantului de distributie, exemplul firmei Coca-Cola. 
Rob Aalders in The IT Outsourcing Guide, arata ca externalizarea nu este un fenomen nou, ca inca de acum 50 de ani companiile si-au externalizat publicitatea, serviciile juridice, activitatile de intretinere si productie (Aalders, 2001, p. 38)
In prezent, BPO se bazeaza pe tehnologia informatiei si este reprezentat prin doua categorii: 
- back office outsourcing, ce include functii interne de business: resurse umane, contabilitate, juridic; 
- front office outsourcing, ce include servicii de marketing si relatii-clienti de tipul centre de contact clienti sau call-center. 
Outsourcingul, initial optiune preferata de companiile mici, care nu-si permiteau sustinerea unor activitati colaterale specializarii lor, a devenit in ultimii ani o solutie si pentru firmele medii si mari.
In ultimele doua decenii a luat amploare un fenomen economic caracterizat prin transferul activitatilor de productie din tarile dezvoltate spre cele aflate in curs de dezvoltare. 
Externalizarea internationala este parte a importurilor de bunuri si servicii ale unei tari. Un alt termen des utilizat pentru externalizarea internationala este ,,offshoring".
Externalizarea internationala este utilizata mai ales de catre firmele din economiile avansate care isi directioneaza partial activitatea catre firme localizate in tari aflate in curs de dezvoltare, in special pentru reducerea costurilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cazul externalizarii serviciilor IT outsourcing si BP outsourcing.ppt

Bibliografie

Mattoo A., Pre-empting Protectionism in services. WTO and outsourcing, Institute for International Economics, 2004, pag. 3
Troaca V.A., Dumitru-Alexandru Bodislav D.A, Externalizarea serviciilor - conceptul, Economie teoretica si aplicata Volumul XIX (2012), No. 6(571), pp. 32-39
EY Outsourcing in Europe: An in-depth review of drivers, risks and trends in the European outsourcing mrket, online: ey.com
http://www.marketwatch.ro/articol/4361/Externalizarea_serviciilor_IT_un_pariu_castigator_pe_vreme_de_criza/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!