Avantajele și dezavantajele meseriei de antreprenor

Extras din referat Cum descarc?

Ca sa dezvolti un plan de afacere nu este chiar asa de simplu si usor pe cat ar parea la prima vedere. In afara de finantare, o afacere noua are nevoie de consultanta si un spatiu prosper in care sa se dezvolte (aici intervin incubatoarele de afaceri unde sunt create toate conditiile necesare dezvoltarii unei afaceri indiferent de domeniul in care doresti ca ea sa activeze).
Antreprenorul este persoana care dezvolta o afacere de antreprenoriat, asumandu-si in acest sens anumite riscuri, cu scopul de a obtine profit din activitatea pe care o desfasoara. El cunoaste foarte bine mediul de afaceri, piata de desfacere, stie sa se adapteze usor schimbarilor ce au loc si in cele mai multe cazuri poate preveni situatiile-problema.
Atunci cand vine vorba de ce vrem sa facem in viata ne este greu sa ne alegem un drum de la bun inceput. Vrem sa lucram pentru cineva sau vrem sa fim proprii nostrii sefi(antreprenor)? 
In momentul in care te decizi sa fii antreprenor cel mai important lucru este sa accepti faptul ca exista un risc si un necunoscut cu care o sa te confrunti. Toti cei care decid sa isi porneasca propria afacere o fac cu scopul de a avea o cifra de afaceri cat mai mare, o marja de profit considerabila, linistea zilei de maine si recunoastere. In acest drum spre succes habar nu are ce obstacole il asteapta pe drum.
Un antreprenor de succes are nevoie de calitati printre care se numara: emaptia, sa indentifici nevoile angajatilor, responsabilitatea si intelegerea.
Spiritul de observatie este calitatea care conteaza enorm de mult in activitatea unui antreprenor, deoarece anume posedand un spirit inalt de observatie, intreprinzatorul se va orienta spre noi perspective, va cauta noi piete de desfacere, va afla daca clientii sai sunt sau nu multumiti de produsele sau serviciile pe care le presteaza firma sa. De asemenea, cu un spirit inalt de observatie si analiza, antreprenorul va decide sa-si mareasca afacerea, pana a face acest lucru concurentii sai, in acest fel, intarindu-si pozitia pe piata.
Despre calitatile unui antreprenor se poate vorbi mult, este important de retinut ca indiferent de situatie, chiar daca intreprinzatorul nu detine o experienta in aceasta sfera, are multe de invatat si de muncit pentru a-si atinge scopurile propuse, iar in timp, rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Orice antreprenor care vrea sa aiba succes pe piata este acela care are o viziune inca de la inceput si reuseste sa pastreze o relatie foarta apropiata cu clientii sai prin diferite metode deoarece pe piata exista multe produce si servicii au au aceeasi functie si pot fi substituite intre ele.
Orice actiune pe care o facem la un moment dat poate avea avantaje dar si dezavantaje. Fie ca este vorba de alegerea unei facultati, alegerea unui loc de munca sau de a-ti investii bani. Asa se intampla si in meseria de antreprenor. In prima faza cei care "nu stiu cu ce se mananca" aceasta meserie cred ca numarul avantajelor este mult mai mare fata de cel al dezavantajelor dar dupa ce se documenteaza si vor pune in balanta cele doua categorii vor constata ca acestea sunt in mare masura echilibrate si depinde doar de noi, prin deciziile pe care le luam cum se va inclina balanta. A fi antreprenor nu este deloc simplu, iar deseori, in lumea afacerilor totul pare mai rau ca intr-o jungla. Asa cum aminteam si mai sus, peste tot intalnim avantaje si dezavantaje. La fel este si atunci cand esti antreprenor si o sa incep cu partea buna adica cu avantajele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Avantajele si dezavantajele meseriei de antreprenor.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!