Sistemul Muscular

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Muschii sunt organe contractile care prin scurtare produc miscare. Amplitu?dinea miscarii este in functie de gradul de mobilitate al articulatiei asupra careia actioneaza muschiul si de lungimea fibrei musculare.

In contractia maxima, fibra se scurteaza la jumatatea lungimii pe care o are in stare de relaxare maxima. Travaliul depus de un muschi este in raport cu numarul fibrelor ce-1 alcatuiesc; cu cat numarul acestor fibre este mai mare cu atat forta lui creste.

In afara de faptul ca muschii sunt organe active ale miscarii, ei contribuie si la realizarea formei generale a corpului, precum si la mentinerea pozitiei verticale. Muschii care indeplinesc aceste roluri alcatuiesc musculatura scheletica sau somatica si sunt formati din tesut muscular striat. Muschii care indeplinesc activitatea motoare a organelor interne (inima si vasele de sange, organele di?gestive etc.) alcatuiesc musculatura viscerelor si sunt., cu exceptia inimii, formati din tesut muscular neted.

Forma muschilor este variata: fusiforma, circulara, care poarta si denumi?rea de orbiculara, la muschii care se gasesc in jurul orificiilor orbitare, nazale, bucal si sfincter, la cei care inchid o cavitate a unui organ (sfincterul piloric etc). Pot avea si alte forme geometrice: trapezoidala. triunghiulara, dreptunghiulara etc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul Muscular.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
3 364 cuvinte
Nr caractere:
16 947 caractere
Marime:
151.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Anatomie
Tag-uri:
sistem muscular, anatomie
Predat:
la facultate
Materie:
Anatomie
Sus!